Akif Beki: Özgür Özel, Kılıcdaroğlu'nun açılım stratejisinden dönemez; iktidar, Kılıçdaroğlu'nun açtığı yolda ilerlemekten geçiyor
Karar gazetesi yazarı Akif Beki, CHP'de Özgür Özel'in genel başkan seçilmesini değerlendirdiği yazısında "Özgür Özel, Kılıcdaroğlu'nun açılım stratejisinden dönemez. Yasakçı, baskıcı fabrika ayarlarına referans anlamında...
Karar gazetesi yazarı Akif Beki, CHP'de Özgür Özel'in genel başkan seçilmesini değerlendirdiği yazısında "Özgür Özel, Kılıcdaroğlu'nun açılım stratejisinden dönemez. Yasakçı, baskıcı fabrika ayarlarına referans anlamında Baykal CHP'sini çağrıştırmak bile bir çuval inciri berbat edecektir" dedi.
CHP'nin tabanının partiyi iktidar yapmaya yetmediğini savunan Akif Beki, yazısında şu ifadeleri kullandı:
"Kendi seçmen havuzu, CHP'ye seçim kazandırmaya yetmiyor. Tabanını genişletmek, yeni seçmenlere açılmak zorunda.
Yani Özgür Özel, Kılıcdaroğlu'nun açılım stratejisinden dönemez. Yasakçı, baskıcı fabrika ayarlarına referans anlamında Baykal CHP'sini çağrıştırmak bile bir çuval inciri berbat edecektir.
Kılıçdaroğlu'nun, CHP'yi önyargılı kesimlerle barıştırma çabaları henüz meyve vermemiş olabilir. Ancak daha inandırıcı ve ikna edici bir liderlik karşısında vermeyeceği anlamına gelir mi?
CHP'nin kemikleşmiş oy mevcudu belli, hepsini alsa dahi boyu ne uzuyor, ne kısalıyor.
Onca helalleşme adımlarından, gel gellerden sonra seçmen çoğaltmaktan vazgeçmenin alternatifi ne? Ya da fincancı katırlarını ürkütüp yeni seçmen adaylarını kaçırmak, CHP'ye ne kazandıracak?
Özel, devraldığını eksiltmeyip partide başlamış yenilenmenin üstüne yeni tuğlalar da koymadan başarılı olamaz.
İktidar özlemiyle yanıp tutuşan CHP'lilere, bir seçim zaferi yaşatmak istemez mi? Bunun yolu, Kılıçdaroğlu'nun açtığı yolda ilerlemekten geçiyor. Yerinde saymaktan değil. Özgür Özel gibi bir kurt siyasetçi, okuyamayacak da kim okuyacak!"