AKP adayı Galip Ensarioğlu: Devlet, Öcalan'la sürekli görüşüyor

AKP adayı Galip Ensarioğlu: Devlet, Öcalan'la sürekli görüşüyor
AKP’nin Diyarbakır’da birinci sıradan aday gösterdiği Galip Ensarioğlu önemli açıklamalarda bulundu. Ensarioğlu, devletin Abdullah Öcalan ile sürekli görüştüğünü, PKK’nin silah bırakması durumunda yeni bir sürecin...

AKP’nin Diyarbakır’da birinci sıradan aday gösterdiği Galip Ensarioğlu önemli açıklamalarda bulundu. Ensarioğlu, devletin Abdullah Öcalan ile sürekli görüştüğünü, PKK’nin silah bırakması durumunda yeni bir sürecin kurgulanabileceğini ifade etti.

medyascope.tv’den Ferit Arslan’a konuşan Ensarioğlu “Devlet sürekli Öcalan ile görüşüyor. Öcalan, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne katkı sağlamak istiyorsa ve devlet de buna inanıyorsa, buna devlet inanıyorsa bu tür görüşmeleri sürdürür. Ancak bugün itibariyle bunun koşullarını ortadan kaldıran HDP’nin kedisidir. Yani Öcalan’ı tecrite mahkum eden devlet değil, Öcalan’ı tecride mahkum eden bizatihi Kandil’dir, bizatihi HDP’nin kendisidir. Çözüm sürecini boşa çıkaran, sabote eden, Öcalan’ı rolünü boşa çıkaran yine kendileridir" dedi.

“Bu saatten sonra PKK silah bırakıp, Türkiye’deki silahlı varlığına son vermeden yeni bir sürecin kurgulanması siyaseten çok zor görünüyor” diyen Ensarioğlu’nun konuşmasını şöyle sürdürdü.

"Çözüm sürecini bittiği yerden devam ettirmek mümkün değil artık. Ancak PKK Türkiye’de silahlarına son verir, varlığına son verir, yeni bir süreç kurgulanabilir. Bu süreç de eskiden olduğu gibi sadece HDP ve PKK üzerinden yürümez. Bütün Kürtler üzerinden veyahut da bütün Türkiye üzerinden yürür.”