AKP'nin İzmir ve Ankara adayları açıklandı: Erdoğan; Altınok ve Dağ dedi

AKP'nin İzmir ve Ankara adayları açıklandı: Erdoğan; Altınok ve Dağ dedi
AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Hamza Dağ olduATO Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17'si büyükşehir...
AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Hamza Dağ oldu

ATO Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17'si büyükşehir 48 belediye başkan adayını daha kamuoyuna duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan adayları illerin alfabetik sırasına göre sahneye çağırdı. Programda ilk kez çalınacak şarkılara da yer verildi. Bu kapsamda başkent için “Ankara Ankara canım başkentim” dizelerinin yer aldığı özel bir şarkı hazırlandı.

Ankara adayı Turgut Altınok, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Hamza Dağ olarak duyuruldu.

Açıklanan  48 başkan adayının, iki tanesinin kadın aday olması dikkat çekti.

İzmir adayı Hamza Dağ'ın adı okunurken 'Uyan artık İzmir' ifadesi kullanıldı. Ankara için ise Turgut Altınok'un ismi okunurken ' Altı ok değil Altınok' denildi.

AKP Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Saliha Diler, aday tanıtım etkinliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini sıkmadı.

Öte yandan Erdoğan, MHP adaylarının yarışacağı Kilis, Osmaniye ve Elazığ dışındaki 8 deprem bölgesi ilin adaylarını da açıkladı. Mevcut 4 belediye başkanı aday gösterilmedi

AKP'nin belediye başkan adayları şu şekilde; 

Adana: Fatih Mehmet Kocaispir

Adıyaman: Ziya Polat

Afyonkarahisar: Hüseyin Ceylan Uluçay

Ağrı: Mehmet Salih Aydın

Aksaray: Evren Dinçer

Amasya: Mehmet Uyanık

Antalya: Hakan Tütüncü

Ardahan: Yunus Baydar

Batman: Adil Sebati Ceylan

Bayburt: Mete Memiş

Bilecik: Mustafa Yaman

Bolu: Muhammed Emin Demirkol

Burdur: Mehmet Şimşek

Çorum: Halil İbrahim Aşkın

Diyarbakır: Mehmet Halis Bilden

Gaziantep: Fatma Şahin

Gümüşhane: Ercan Çimen

Hakkari: İsmet Ölmez

Hatay: Mehmet Öntürk

Iğdır: Ülkü Öcal

Kahramanmaraş: Fırat Görgel

Karabük: Özkan Çetinkaya

Karaman: Mevlüt Akgün

Kayseri: Memduh Büyükkılıç

Kırıkkale: Mehmet Saygılı

Kırşehir: Osman Arslan

Kilis: Reşit Polat

Konya: Uğur İbrahim Altay

Kütahya: Kamil Saraçoğlu

Malatya: Sami Er

Mardin: Abdullah Erin

Muş: Feyat Asya

Nevşehir: Mehmet Savran

Niğde: Emrah Özdemir

Sakarya: Yusuf Alemdar

Siirt: Ekrem Olğaç

Sivas: Hilmi Bilgin

Şanlıurfa: Zeynel Abidin Beyazgül

Şırnak: Mehmet Yarka

Tekirdağ Cüneyt Yüksel

Trabzon: Ahmet Metin Genç

Tunceli: Erkan Eroğlu

Uşak: Mehmet Çakın

Van: Abdulahat Arvas

Yozgat: Celal Köse

Zonguldak: Ömer Selim Alan

 

 

 

 

 

Aday tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

Partimizi ve ittifakımızı 31 Mart 2024 seçimlerinde belediye başkan adayı olarak temsil edecek isimlerin bir kısmını daha açıklayacağımız toplantıya teşrifleriniz için her birinize teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi 7 Ocak'ta İstanbul'da 26 büyükşehir ve il belediye başkan adayımızın ismini milletimizle paylaştık. Bugün de büyükşehirlerimizin diğer kalanlarını ve il belediye başkan adaylarımızı açıklıyoruz. Adaylarımızı şimdiden tebrik ediyor kendilerine seçim çalışmalarında ve daha sonrasında şehirlerimize verecekleri hizmetlerde başarılar diliyorum.

Böylece Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi adaylarını destekleyeceğimiz 7 vilayetimiz dışındaki tüm Büyükşehir ve il belediye başkan adaylarımızı ilan etmiş oluyoruz. Önümüzdeki cumartesi gününden itibaren İstanbul'dan başlayarak ilçe adaylarımızın tanıtımını da yapacağız. Kimi şehirlere bizzat giderek kimi şehirlere ise genel başkan yardımcılarımızı göndererek ilçe başkan adaylarımızın tanıtımını kısa sürede tamamlayacağız.

"Milletimize en küçük bir yanlışı en küçük bir yamuğu olanın yeri AK Parti değildir"

Hedefimiz AK Parti ve Cumhur İttifakı'nda olan belediyeleri tekrar ezici oranlarda kazanma yanında muhalefetin elindeki şehirlerimizi gerçek belediyecilikle tanıştırmaktır. Bunun için milletimizin her adımında, her anında hep yanında olacak tüm gönlü ve zihni ile kendini şehirlerine adayacak belediye başkanları ile seçimlere hazırlanıyoruz. İnşallah 30 Ocak'ta da seçim beyannamemizi milletimizin takdirine sunacağız. Bilindiği gibi seçim takvimine göre aday listelerinin en geç 20 Şubat'ta seçim kurullarına verilmesi gerekiyor. Niyetimiz 20 Şubat'a kalmadan adaylar konusundaki tüm hazırlıkları bitirerek tüm vaktimizi ve enerjimizi seçim kampanyamıza teşrif etmektir. Milletimize en küçük bir yanlışı en küçük bir yamuğu olanın yeri AK Parti değildir

Birkaç ay öncesine kadar uğruna gözyaşı döktüğü Bay Kemal'e mayıs seçimlerindeki hezimetin faturasını yükleyen Özgür efendi iradesini ve ipini terör örgütü temsilcilerine teslim etti. Ülkemizin ikinci büyük partisi hüviyetini taşıyan CHP, mevcut yönetim altında, maalesef emperyalistlerin koçbaşlığına soyunmuş durumdadır. Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu partinin tabutuna son çiviyi, kurultay kürsüsünden teröristlere selam gönderip, bölücülerle işbirliği yaparak Özgür efendi çaktı. Kandil uzantılarına kırmızı halılar serip, Türk bayraklarını, Atatürk resimlerini ortadan kaldırarak, işbirliklerini aleni hale getirdiler. CHP, DEM tarafından rehin alınmıştır 31 Mart’ta şehirlerimizi sadece gerçek belediyecilikle tanıştırmakla kalmayacak Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz. Terör örgütünün DEM’ini de hak ettiği yalnızlığa göndereceğiz. AK Partinin hiçbir ferdi bayrağımıza paçavra demez o sizin cibilliyetinizde var. Ve ortağı olduğunuz partinin cibilliyetinde var.

"Vatandaşa oy yoksa hizmet de yok diyen edepsizlerden olmadık"

17 defa milletimizin terazisine çıktık. Projelerimizi, hedeflerimizi ve geleceğe dair yol haritamızı paylaştık. Milleti seçimden seçimden hatırlayanlarla aynı safta olmadık. Seçim dönemi bizim için milletimizle gönül bağını artırdığımız özel dönemlerdir. Adaylarımız kapı kapı dolaşıp sıkmadık el bırakmayacak. 31 Mart'a kadar devam edeceğiz ve sandıkları patlatarak sandıklardan çıkacağız. Hiç kimseyi ayırmadan toplumumuzun tüm kesimlerini bağrımıza bastık. Siyaseti laf ebeliği olarak görenlerin karşısına icraatla, vizyonla çıktık. Şimdi 18'nci kez milletimizin huzuruna çıkmanın hazırlığı içindeyiz. 31 Mart seçimlerine AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bu şekilde hazırlanıyoruz. Her işimizi milletimizle istişare içinde yürütüyoruz. Milletimiz neyi uygun gördüyse onu yapmanın derdindeyiz. Seçim sandıktan önce sahada kazanılır. Sahada kazanmanın yolu ise önce seçimi gönüllerde kazanmaktır. 17 seçimin hepsini böyle kaznadık. Sandık sadece bizim gönüller yaptığımız fetihlerin tescili olduk. En fazla biz çalıştık, en çok biz emek verdik. Vatandaşa oy yoksa hizmet de yok diyen edepsizlerden olmadık. Kibri, böbürlenmeyi yanımıza yaklaştırmadık. Bize kibir yakışmaz. Biz tevazu ehliyiz. Şehirlerimize döndüğümüz andan itibaren 73 gün boyunca durmadan, dinlenmeden koşturacaksınız. Kimseyi ayırmayacak, kimseyi dışlamayacaksınız. CHP zihniyeti gibi değil, vatandaşın oyunu çantada keklik görmeyeceksiniz. Hiç kimse hiç kimseye tıpış tıpış oy vermek zorunda değildir. Partimizin adayları için nasıl gayret gösteriyorsak MHP adaylarını destekleyeceğimiz Manisa, Mersin, Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli, Osmaniye'de de aynı şevk ve azimle çalışacağız. Cumhur İttifakı'nda ayrım olmayacak. Seçim gecesi haritayı baştan sona Cumhur İttifakı’nın renklerime boyuyor muyuz?

İlgili haber için tıklayınız 

AKP’nin 48 ildeki adayları belli oldu: Ankara’da Turgut Altınok, İzmir’de Hamza Dağ