AKP Ekşi Sözlük'e de mi el attı?

AKP Ekşi Sözlük'e de mi el attı?
AYM'nin erişim engeli kararlarını 'ifade özgürlüğü hakkının ihlali' olarak değerlendirmesinin ardından eksisozluk.com'a uygulanan erişim engeli bugün itibarıyla kaldırıldı. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada...
AYM'nin erişim engeli kararlarını 'ifade özgürlüğü hakkının ihlali' olarak değerlendirmesinin ardından eksisozluk.com'a uygulanan erişim engeli bugün itibarıyla kaldırıldı. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, "Ekşi Sözlük’ün Ekrem İmamoğlu’na destek veren hesapları aniden kapatması ve birkaç gün sonra uzun zamandır devam eden erişim yasağının kaldırılması kuşku yaratmıştır." dedi.

Türkiye'de birçok kullanıcısı olan ve gündeme dair paylaşım, görüş ve önerilerin yer aldığı Ekşi Sözlük platformu BTK kararı ile erişime kapatılmıştı. Ardından 2 Mart 2023'te Ekşi Sözlük'e erişim engelinin kaldırılmasına karar verilmiş ve platform, kararın uygulanması için yetkililerle iletişime geçtiğini açıklamıştı.

Ancak Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğiʼnin Ekşi Sözlük'e getirilen erişim engeli kararını kaldırmasına yapılan itirazı inceleyen 5. Sulh Ceza Hakimliği itirazı onaylayarak Ekşi Sözlükʼe erişim engeli getirilmesini kesinleştirdi. O gün bugündür kapalı olan sözlük bugün itibarıyla açıldı.

İmamoğlu pazarlığı mı yapıldı?

Ancak ortaya dikkat çeken bir iddia atıldı. "Büyükşehir Çalışıyor" isimli Millet İttifakı belediyelerinin icraatlarını paylaşan hesap "Ekşi Sözlük, Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen hesapları hiçbir gerekçe göstermeden kapattı." şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Bu paylaşımın ardından akıllara Ekşi Sözlük'ün açılması karşılığında İmamoğlu'nu destekleyen hesap ve paylaşımların kapatılması mı teklif edildi sorusu geldi.

Ekşi Sözlük'ten konuya ilişkin şu yanıt geldi:

Murat Ongun ise Ekşi Sözlük'ün savunmasına şu şekilde karşılık verdi:

Ekşi Sözlük’ün Ekrem İmamoğlu’na destek veren hesapları aniden kapatması ve birkaç gün sonra uzun zamandır devam eden erişim yasağının kaldırılması kuşku yaratmıştır. Sözlük açıklaması bilişim ve sosyal medya ekibimizce doğrulanmadı. Yasaklı günlerinde destek isteyenler bize ikna edici açıklama yapana kadar bu sansürü dile getireceğiz.

— Murat Ongun (@Mrt_Ongun) January 22, 2024