AKP Gençlik Kolları'nın Starbucks eylemi: 'Son yılların en güçlü gençlik protestosu' dediler

AKP Gençlik Kolları'nın Starbucks eylemi: 'Son yılların en güçlü gençlik protestosu' dediler
AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, İsrail'e desteğini açıklayan Starbucks şubelerinin içerisinde Filistin atkılarımızla yarım saat boyunca oturarak 'yer kapatma eylemi' gerçekleştirdiklerini...

AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, İsrail'e desteğini açıklayan Starbucks şubelerinin içerisinde Filistin atkılarımızla yarım saat boyunca oturarak 'yer kapatma eylemi' gerçekleştirdiklerini duyurdu. Eylemin sonlanmasının ardından bir paylaşım daha yapan İnan, "Son yılların en güçlü en organize gençlik protestosuna imza atan tüm gençlik teşkilatlarımıza duyarlılıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Starbucks'ın boykot edilmesi çağrıları, sosyal medyada gündem olurken AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "AK Parti Gençlik Kolları (AK GENÇLİK) olarak 81 İlimizde ve tüm ilçelerimizdeki Starbucks şubelerinin içerisinde Filistin atkılarımızla yarım saat boyunca oturarak 'yer kapatma eylemi' gerçekleştiriyoruz" dedi.

İnan şöyle devam etti:

Bu eylemimiz, soykırıma uğrayan Filistin halkına destek vermek ve soykırımı gerçekleştiren savaş suçlusu İsrail'e ve destekçilerine "DUR" demek içindir. Bu barışçıl eylemimizin amacı çocukları, kadınları ve hastaneleri hedefleyen bombalara karşı durmaktır. AK Gençlik olarak tüm dünyaya #SayStop diyoruz.

"Eylemimiz hiçbir taşkınlık yaşanmadan sona ermiştir"

İnan, bir paylaşım daha yaparak "Starbucks şubelerindeki eylemimiz tüm Türkiye genelinde hiçbir taşkınlık yaşanmadan sona ermiştir" dedi.

İnan şöyle devam etti:

"Gazze'de yaşanan soykırıma, vahşete ve katliamlara destek veren markaya yönelik 30 binden fazla AK gençle gerçekleştirdiğimiz sessiz #SayStop eylemimizin Filistin halkının onurlu özgürlük mücadelesine nefes olmasını umuyoruz. Yaşanan insanlık suçlarına "Dur" demeye devam edeceğiz. Son yılların en güçlü en organize gençlik protestosuna imza atan tüm gençlik teşkilatlarımıza duyarlılıkları için teşekkür ediyorum"

Öte yandan Starbucks Türkiye'nin sahibi Kuveyt merkezli Alshaya Grubu… Grup 2002 yılında, Türkiye'deki operasyonuna başlamıştır.