AKP’den aday gösterilen DSP Genel Başkanı “milletvekili olamaz” başvurusu

AKP’den aday gösterilen DSP Genel Başkanı “milletvekili olamaz” başvurusu
Partisinin, Cumhur İttifakı’na destek verme kararının ardından AKP listelerinden aday gösterilen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın aday olamayacağına dair YSK’ye başvuru yapıldı.Cumhur İttifakı’na destek kararı ile...

Partisinin, Cumhur İttifakı’na destek verme kararının ardından AKP listelerinden aday gösterilen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın aday olamayacağına dair YSK’ye başvuru yapıldı.

Cumhur İttifakı’na destek kararı ile parti içi ve kamuoyundan yoğun eleştiri alan DSP hakkında  bu kez Genel Başkan Önder Aksakal’ın aday olamayacağına dair Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yapılan “Aksakal vekil olamaz” başvurusu gündemde.

Aksakal, AKP listesinde İstanbul 2. Bölge 4. sıradan aday gösterildi. Üç genel başkan yardımcısının istifa ettiği partide eski Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Özdil, Aksakal dahil aday gösterilen üç ismin aday olamayacağına dair YSK’ye başvuru yaptı.

T24’ten Candan Yıldız’ın haberine göre, Özdil’in başvuruş gerekçesi 2839 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu'nda ittifaklar nedeniyle 2018'de yapılan değişikliğe dayanıyor.

Buna göre, "Seçimlere katılma yeterliliği taşıyan siyasi partilerin seçime katılmaması halinde bu partinin üyesi, kendisinin ve üyesi olduğu siyasi partinin yazılı muvafakati alınarak başka bir siyasi parti tarafından aday gösterilir” ifadesi yer alıyor.

“YSK, AKSAKAL’IN DURUMUNU BİLMEZ, DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK”

Özdil "YSK Önder Aksakal'ın durumunu bilmez. Biz YSK'nın dikkatini çekmek istedik ilgili kanun maddesini hatırlatarak. Çünkü Önder Aksakal DSP'nin en yetkili organı olan PM'den ittifaklar konusunda yetki almıştır. Ama ittifakta yer almadı DSP... Aksakal başka bir partiden aday oluyor. Bu nedenle adaylığı düşürülmeli. YSK'nın kararı tarafsız olup olmadığını da göstermiş olacak" dedi.