AKP'li eski başkanın usulsüzlüğü Sayıştay raporunda: Zabıta memuru olmayanlara zabıta görevi verildi

AKP'li eski başkanın usulsüzlüğü Sayıştay raporunda: Zabıta memuru olmayanlara zabıta görevi verildi
Sayıştay, Balıkesir Karesi Belediyesi'ne ait 2023 yılı denetim raporunda, AKP'li eski Başkan Dinçer Okan döneminde usulsüzlük tespit etti. Okan'ın, zabıta memuru olmayan kişilere resmi zabıta kıyafetleri giydirerek görev yaptırdığı belirlendi.

Sayıştay'ın 2023 yılı Karesi Belediyesi denetim raporuna göre; AKP Dinçer Orkan'ın belediye başkanlığı döneminde belediye iştiraki olarak faaliyet gösteren şirket personeline belediye zabıta teşkilatında fiili olarak belediye zabıta memurluğu yaptırıldığı tespit edildi.

İlgili raporda zabıta memuru olmayan kişilerin zabıta memuru olarak görevlendirilip fiilen zabıta memurluğu yapmasının yetki sakatlığına neden olacak işlemler doğurabileceği belirtildi.

Sayıştay tespit raporu

Raporda şu ifadeler yer aldı:

"Yapılan inceleme sonucunda, Belediyenin iştiraki olarak faaliyet gösteren şirket bünyesinde istihdam edilen personelin bir kısmının zabıta teşkilatında fiilen zabıta memuru olarak görevlendirildiği, görevlendirilen şirket personelinin resmi zabıta kıyafetleriyle görev yaptığı tespit edilmiştir. İdarenin zabıta personeli olarak görevlendirdiği memurların Belediye Zabıta Yönetmeliği kapsamında bulunan kadrolarda istihdam edilen personelden oluşması, zabıta memuru olmayan kişilere fiilen zabıta memurluğu yaptırılmaması gerekmektedir."

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar