AKP'li il başkanının sesi Erdoğan'a ulaştı: Görevden alındı
Milletvekili aday listesine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı etiketleyerek tepki gösteren AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin görevden alındı. Tomakin'in yerine...
Milletvekili aday listesine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı etiketleyerek tepki gösteren AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin görevden alındı. Tomakin'in yerine Selman Altaş atandı.
İllerindeki milletvekili aday listesine itiraz eden AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek şu ifadeleri kullanmıştı:
"Yüzyılın seçimine yaklaşık bir ay kaldı. Aday listelerimiz Genel Merkez tarafından ilan edildi ancak İl Başkanı olarak bulunduğum şehirde sorumluluğu üzerinde taşıyan birisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ancak buradan seslenme şansım var çünkü sesimiz ulaştırılmıyor.
Ordu’da yapılmış bunca işlerin üzerinden böyle bir aday listesi ile milletimizin karşısına çıkmanın, seçim günü akşamı Ordu ilimizde milletvekili seçimlerinde yaşayabileceğimiz riskleri açıkçası üstlenmek istemiyorum.
Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanım, sesimizi duymanızı ve geldiğimiz noktada istifanın eşiğinde olduğumuzu arz ediyor, takdir ve talimatlarınızı bekliyoruz."
AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, görevinden alındı. AKP Teşkilat Başkanlığı’nın, Twitter hesabından yapılan açıklamada; “Ordu İl Başkanı görevden alınarak, yerine Sayın Selman Altaş atanmıştır. Yeni görevlendirilen il başkanlarımıza başarılar diliyoruz” denildi.