AKP'li Rümeysa Kadak: LGBTQI hakları Anayasa ile güvence altına alınmıştır

AKP'li Rümeysa Kadak: LGBTQI hakları Anayasa ile güvence altına alınmıştır
AKP İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, katıldığı yurt dışı merkezli bir canlı yayında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimden sonra birlik ve beraberlik mesajı verdiğini söyledi. Sunucunun...

AKP İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, katıldığı yurt dışı merkezli bir canlı yayında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimden sonra birlik ve beraberlik mesajı verdiğini söyledi. Sunucunun "LGBT camiasına da birlik, beraberlik mesajı verdi mi?" sorusu üzerine Kadak, Türkiye'nin seküler ve modern bir ülke olduğunu belirtti, "Türkiye'de yaşayan LGBTQI insanlar hakkında şunu söyleyebilirim. Türkiye'de kimsenin yaşam tarzına veya kişisel tercihlerine asla müdahale etmedik ki zaten bu hak da Anayasımız ile güvence altına alınmıştır" dedi.

Rümeysa Kadak'ın LGBTIQ bireyler üzerinden yaptığı açıklama, iktidara yakın kesimler tarafından eleştiri konusu oldu.

Söz konusu canlı yayında Kadak ve sunucu arasında geçen diyalog şöyle:

Rumeysa Kadak: "Tam aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan birlik ve beraberlik mesajı verdi."

Sunucu: "LGBT camiasına da birlik, beraberlik ve sizin dediğiniz gibi sevgi mesajı verdi mi? Ve az önce orada taraftarlarına yaptığı açıklamaları ve Kürtler hakkında aşağılayıcı sözler duyduk."

Rumeysa Kadak: "Bu söylediğiniz saçmalık-anlamsız. Eminim siz de farkındasınızdır."

Sunucu: "Videomuzda bekleyen o klibi dinletebilirim. Az önce de dinlettik.

Rumeysa Kadak: "Yelda, bu Türkiye düşmanlığı nereden geliyor?"

Sunucu: "Hiç de değil. Hiç de değil. Bence yanlış bir tasvir oldu. Sadece ben sana bazı diğerlerinin ne söylediğini söylüyorum. Bu sebeple biz de sana şans vermek istiyoruz senin mesajını almak için."

"Türkiye modern ve seküler bir ülke"

Rumeysa Kadak: "Teşekkür ederim. Ben de bu şansı kullanarak tüm sorularınızı cevaplamak istiyorum. Türkiye'de yaşayan LGBTQI insanlar hakkında şunu söyleyebilirim. Türkiye'de kimsenin yaşam tarzına veya kişisel tercihlerine asla müdahale etmedik ki zaten bu hak da Anayasımız ile güvence altına alınmıştır. Türkiye seküler, modern bir ülke olarak içerisinde muhafazakar ve liberal unsurlar barındırıyor. Ama bence kimsenin kendi yaşam tarzını diğer insanların yaşam tarzına 'empoze' edemeyeceğini anlamamız gerekiyor. Türkiye'de yaşayan insanlar kendi kararlarını kendi verir."