AKP'li Usta'dan açıklama: Can Atalay'ın milletvekilliği düşecek

AKP'li Usta'dan açıklama: Can Atalay'ın milletvekilliği düşecek
AKP'li Usta, "Can Atalay'ın milletvekilliği bugün veya bu hafta düşecek" dedi.AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, cezaevinde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın durumuna ilişkin açıklamada bulundu. Usta "Tutuklu...
AKP'li Usta, "Can Atalay'ın milletvekilliği bugün veya bu hafta düşecek" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, cezaevinde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın durumuna ilişkin açıklamada bulundu. Usta "Tutuklu milletvekili Can Atalay'ın bugün veya bu hafta düşecek" dedi.

Ne olmuştu?

28 Dönem Milletvekili Genel Seçiminde TİP Hatay milletvekili seçilen Can Atalay’ın avukatları, “müvekkillerinin milletvekili seçilmesi nedeniyle hakkındaki yargılamanın durması ve tahliye edilmesi” talebiyle Yargıtay'a başvurmuştu.

Yargıtay'ın talebi reddetmesi üzerine Atalay, Anayasa Mahkemesine bireysel başvurusunda bulunmuş, mahkeme de “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine ve Atalay’ın yeniden yargılanarak tahliyesine karar verilmesine hükmetmişti.

Anayasa Mahkemesince Atalay’ın yeniden yargılanması ve tahliyesi istemiyle yerel mahkemeye gönderilen dosya, yerel mahkemece karar verilmeden Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne iletilmiş, söz konusu ceza dairesi ihlal kararına uymamıştı.