Akşener: Diyarbakır'a gittiğimde faili meçhulcu, İstanbul'da PKK'lı ilan ediliyorum, bir karar verin kardeşim!

Akşener: Diyarbakır'a gittiğimde faili meçhulcu, İstanbul'da PKK'lı ilan ediliyorum, bir karar verin kardeşim!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Terörle yan yanalar" ve "7'li masa" sözlerine, "Diyarbakır'a gittiğimde faili meçhulcu ilan ediliyorum, İstanbul'da, Eskişehir'de,...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Terörle yan yanalar" ve "7'li masa" sözlerine, "Diyarbakır'a gittiğimde faili meçhulcu ilan ediliyorum, İstanbul'da, Eskişehir'de, Muğla'da, Kocaeli'nde de PKK'lı ilan ediliyorum. Kardeşim şizofren misiniz nesiniz? Bir karar verin. Bir taraftan kafirmişim, bir taraftan FETÖ'cü. Ben ne olduğumu şaşırmış durumdayım. Bunların tamamı yalan. 14 Mayıs akşamı attaya gidiyorlar" yanıtını verdi.

Karadeniz gazının karada yanmasıyla ilgili Erdoğan'ın müjdeleriyle ilgili görüşleri sorulan Akşener, "Eğer Karadeniz gazının Türkiye'ye gelip evlere verildiği konusu gerçekse, çünkü habire aldatıldığımız için, çok mutlu oluruz. Türkiye'nin önemli bir meselesinin hallolduğunu düşünüp biz iktidara geldiğimizde de bunu devam ettiririz, dolayısıyla da mutlu oluruz. İnşallah Putin'in borçları, BOTAŞ'ın borçlarını ertelemesinden kaynaklanan, yine Putin'den yapılan kıyak değildir. Bir çok şey yalan çıktığı için hafif bir şüpheye doğru gidiyor insan devamlı aldatılınca. Umuyorum, diliyorum Karadeniz gazıdır. Biz de onun devamını sağlayacağız daha geniş olarak" dedi.

Erdoğan'ın "Terörle yan yanalar" ve "7'li masa" sözlerine yanıt veren Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Erdoğan'ın sürekli olarak çarpıttığı hatta yalana varan pek çok cümlesini senelerdir izliyoruz, biliyoruz. Dün benimle ilgili ne söyledi takip etmediğim için bilmiyorum ama yıllardır söylediği bir durum var. Her birimizi PKK'lı yapıyor. Anlayamadığım konu şu; bu çözüm sürecini kendisi ilan etti. Bu çözüm sürecinde karşı çıkan herkesi 'anaları ağlatmak isteyen radikal faşist insanlar' olarak tarif etti. Aradan zaman geçti. Çözüm sürecini rafa kaldırdı, ne oldu ne bitti onu da anlamadık... O andan itibaren Türkiye'de yaşayan her bir Kürt eşittir PKK'lı haline getirdi. AK Parti'ye oy veren Türk'ü, Kürt'ü makbul vatandaş, AK Parti dışında partilere oy veren Türk'ü, Kürt'ü, hepimiz PKK'lı oluyoruz. Benimle ilgili şöyle ayrı bir komiklik var. Ben aynı arkadaşlar tarafından Diyarbakır'a gittiğimde faili meçhulcu ilan ediliyorum, İstanbul'da, Eskişehir'de, Muğla'da, Kocaeli'nde de PKK'lı ilan ediliyorum. Kardeşim şizofren misiniz nesiniz? Bir karar verin. Bir taraftan kafirmişim, bir taraftan FETÖ'cü. Ben ne olduğumu şaşırmış durumdayım. Bunların tamamı yalan. 14 Mayıs akşamı attaya gidiyorlar."