Akşener 'Sinan Aygün'ü soran gazeteciyi tersledi, ÇGD'den tepki geldi

Akşener 'Sinan Aygün'ü soran gazeteciyi tersledi, ÇGD'den tepki geldi
İYİ Parti lideri Meral Akşener, grup toplantısı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Akşener, Sinan Aygün ile ilgili soruya tersleyerek yanıt verdi.İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz gün...

İYİ Parti lideri Meral Akşener, grup toplantısı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Akşener, Sinan Aygün ile ilgili soruya tersleyerek yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz gün Ankara'da Sinan Aygün ile bir buluşma gerçekleştirdi.  Cemil Çiçek ve Abdülkadir Aksu'nun da bulunduğu yemekte Akşener'in Aygün'e Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı teklif ettiği iddia edildi.

Akşener, bugün grup toplantısı sorusu kendisine sorulan "Sinan Aygün'le görüştünüz mü?" sorusuna sinirlendi. Akşener, "Basın mensuplarına sormadan görüştüğüm için özür dilerim. Bundan sonra biriyle görüşürken gazetecilerden izin alacağım. Ne kadar büyük saygısızlık yani" dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Ankara Şubesi: Siyasetçilerin görevi gazetecilere had bildirmek değildir!

Yaşanan duruma tepki gösteren Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Ankara Şubesi ise Akşener'in basın mensubuna yönelik tavrına tepki gösterdi.

Derneğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Siyasetçilerin görevi gazetecilere had bildirmek değildir! Gazetecilerin soru sormasını, kendi siyasi manevraları uğruna engellemeye çalışan parti liderlerine gazetecilerin kamuoyu adına soru sorduğunu tekrar hatırlatıyoruz" denildi. 

"Bu öfke ve tarz kabul edilebilir değil"

Akşener'e söz konusu soruyu soran gazeteci Merve Kılıçoğlu Toprak ise Akşener'in tepki gösterdiği anları sosyal medya hesabından yayınlayarak bu öfke ve tarzın kabul edilebilir olmadığını söyledi. 

Toprak, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"Sayın Genel Başkan Meral Akşener'e 'yaralayıcı, kırıcı, suçlayıcı' hiçbir ifade içermeyen şekilde 'Sinan Aygünle görüşmeniz tartışılıyor, değerlendirmeniz olur mu?' diye sordum. İşim bu, soracağım. Cevap vermeyebilir, geçip gidersiniz. Bu öfke ve tarz kabul edilebilir değil..."

TIKLAYIN İYİ Parti’den Akşener’in dikkat çeken görüşmesine dair açıklama: Sinan Aygün davet etti, adaylık konusu gündeme gelmedi