Akşener "Kadere bakın" dedi: Adam beni hapse göndermek istiyor

Akşener "Kadere bakın" dedi: Adam beni hapse göndermek istiyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sözcü TV'de Alişer Delek, Saygı Öztürk, Serap Belovacıklı ve Aytunç Erkin'in sorularını yanıtladı. Akşener, "Sayın Erdoğan hapse giderken ben vardım. Kadere bakın, adam beni hapse...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sözcü TV'de Alişer Delek, Saygı Öztürk, Serap Belovacıklı ve Aytunç Erkin'in sorularını yanıtladı. Akşener, "Sayın Erdoğan hapse giderken ben vardım. Kadere bakın, adam beni hapse göndermek istiyor" dedi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"360 MİLLETVEKİLİNİ GEÇECEĞİZ"

19 gün kaldı. 15 Mayıs günü sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olacak ve Meclis’te 360’ı geçen milletvekili sayısına ulaşacağız. 71 noktada toplantı yapmışım. Benim gördüğüm, 19 gün sonra bu saçmalıklar sona erecek. Bitti, bitecek. Ama 19’una kadar olan süreç içerisinde sayın Erdoğan’ı çok öfkeli görüyorum. Aynı 2019’da 31 Mart’a giderken olduğu gibi. 31 Mart’a giden süreçte domates üreticisinden soğan üreticisine kadar herkes terörist oldu. 

ERDOĞAN'IN TEHDİTLERİ

Sayın Erdoğan hapse giderken ben vardım. Kadere bakın adam beni hapse göndermek istiyor. 80 ihtilalinde kim hapse giderse bi şekilde vardık biz. Hapis bizim için bir şey değil. Bunları yaşamış bir şahsın bir politikacıya "Senin daha iyi günlerin" diyebiliyor olması, "Belki girersin deliğe, çıkamazsın" diyebilmesi 14 Mayıs akşamı bu seçimin kazanılması için başlı başına bir mecburiyettir. Sayın Erdoğan kendini nasıl bir yerde görüyor ki şu parmağı uzattığında vurun kelleyi şeklinde bir psikoloji bu. Sayın Erdoğan’ı ben fena da tanımam ama o günkü Erdoğan’la şimdiki arasında dağlar kadar fark var. Mutlak güç, insanı bozuyor. 

ADIYAMAN'DA KILIÇDAROĞLU'NA PROTESTO

Adıyaman’da sayın Kılıçdaroğlu’nun sakinliğini, beyefendiliğin hep beraber gördük. Mezarlığa yakışan bir saygıydı. Bunların hepsi olacak. Ben organize olduklarını düşünüyorum. 

"HDP İSTEMESE DE KÜRTLER MANSUR YAVAŞ'A OY VERİR"

İki arkadaşımızın varlığı şunu getirdi. Mansur Bey sosyal belediyeciliği en iyi uygulayan kişi. Sayın Kılıçdaroğlu 1995’ten beri iktidarın dışında. Ben 97 yılından beri yokum. Bu şu demek, biz ne anlatırsak anlatalım sayın Erdoğan icranın içinden geliyor ve somut şeyler yapmış. Bu iki arkadaşımız somut şeyler yaparak bize atılan iftiraların önüne geçtiler. Mansur Yavaş seçilirken HDP aday çıkarmadı, Kürtler de oy verdi. İddia ediyorum, Mansur Bey ikinci kez belediye başkanlığına aday olursa ve HDP Kürtlere, “oy vermeyin” derse, Kürtler oy verir. 

İstanbul, 15 milyon dolarlık bütçenin başındaki kişi. Aynı sosyal belediyeciliği orada da gördüm. Her şehirde derin yoksulluk çalışıyorum. Milletin oyuyla seçildiler, pay çıkarmak derdinde değilim. Bu iki arkadaşımızın çalışmaları Millet İttifakı’na atılan iftiralara set oldu. Yardımlar kesilmiyor, evlere teröristler girmiyor, süt dağıtabiliyorlar.

KILIÇDAROĞLU'NUN "ALEVİ" VİDEOSU

Ben de medyadan duydum. Kendini böyle bir açıklama yapmak durumunda hissetmesinden çok kalbim acıdı. Sayın Kılıçdaroğlu, Aleviliği nedeniyle herhangi bir Sünninin oyuna ket vuracak bir insan olamaz. Ama istismarı önlemek açısından büyük bir açıklık ve özgüvenle açıklamasını kendisi açısından faydalı gördüm. Daha rahat edecek ama içimde de bir acı hissettim. Hak Muhammed Ali inancıyla yetişmiş samimi bir Müslüman'ım dedi.

Babamın babası Rumeli'nin önemli din alimlerinden birisidir. Bize bir nasihatı var: Kimsenin aleyhinde konuşmayın, kimsenin de arkasından gitmeyin, Kur'an size yeter. Yedi göbek inceleyin, bir ehl-i tarik bulamazsınız, bırakın FETÖ'yü. Biz Ali'yi çok severiz, bütün Türkler Ali'yi çok sever. O ağır iftirayla karşılaştığım zaman, ayağa "medet ya Ali" diyerek kalktım, ben Sünni'yim. Bunlar hepimizin.

Üniversitede okurken İbrahim Kafesoğlu hocamdı. Derdi ki Türk'le Kürt, birbirini öldürmez çünkü fitne girmez. Dini fitne girmez, herkes Sünni. Türk'ün Kürt'ü öldürebildiği alan Alevi Sünni kavgası fitnesidir. Bana demişti ki kızım git bunu öğren. Sizler engel olacaksınız. Ben bu işi bilen bir grubun arasında bir 15 gün geçirdim. Aslında Türk kültürünün, medeniyetimizin devamını sağlayan onlar. Özellikle Aleviliğin kadınları.