Akşener, Van'da konuştu: Seçimden sonra bizzat kendim çalışacağım bölgede

Akşener, Van'da konuştu: Seçimden sonra bizzat kendim çalışacağım bölgede
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Van'da Kadim Aşiretler Federasyonu'nu ziyaret etti. Burada açıklamalar da bulunan Akşener, "Seçimden sonra çok daha fazla gelip gideceğiz. Bizzat kendim çalışacağım bu bölgede. Çünkü...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Van'da Kadim Aşiretler Federasyonu'nu ziyaret etti. Burada açıklamalar da bulunan Akşener, "Seçimden sonra çok daha fazla gelip gideceğiz. Bizzat kendim çalışacağım bu bölgede. Çünkü çok şey değişti Türkiye'de" ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"SEÇMEN VELİNİMETTİR"

Seçmen velinimettir. Talep eden, o sesi duymak zorundadır. Ben, grubu olan bir siyasi partinin genel başkanıyım ve iktidar olmayı çok istiyorum. Seçimin getirdiği bir zorunluluk var, ittifaklar halinde gidiliyor. Önce Cumhur ve Millet İttifakı diye vardı, şimdi 3 ittifak halinde gidiliyor. Ve siz, dertlerinize çözüm ürettiğine inandığınız bir partiye oy vereceksiniz. Aslında yapılan iş bu kadar. Biz isteyen tarafız, siz velinimetsiniz.

"SEÇMENİN EMRİ BAŞ ÜSTÜNEDİR"

Sizin hangi ihtiyaca sahip olduğunuzu, neler düşündüğünüzü bilmek zorundayız. Bütün siyasi partiler her birinizin oyuna talip ama üzüldüğüm bir şey var: biz sanki seçime değil de cenge gidiyoruz. Seçim, seçmenin bayramıdır. Bunu çok yanlış buluyor, üzüntüyle karşılıyorum. Siyasetçinin de tartıya çıkıp sizin tarafından tartıldığımız, kimimize "Sen bizim avukatımız oldun, muhalefet oldun"; kimimize de "Bize hizmet edeceksin, iktidar oldun" dediğiniz şeydir seçim. Buna itiraz etmememiz gerekir. Seçmenin emri baş üstünedir.

"3 YIL ESNAF GEZDİM"

Seçim dışında bugüne kadar böyle bir çatının altında propaganda yapmamışımdır. 3 yıl esnaf gezdim, dükkan dükkan gezdim. Van'da da 3 ilçeyi gezdik. O dükkanın içine girdiğim andan itibaren ne kendi partimi övdüm ne de başka partiyi yerdim. Çünkü orası dinleme yeriydi. O kadar çok şey öğrendim ki.

"MUHALEFET, SEÇMENİN AVUKATIDIR"

Seçmen 2018'de bize avukat olma vazifesi verdi. Halkın avukatı olan muhalefet ne yapar? Derdi dinler, çözüm üretir ve iletir. Pandemi döneminde Allah var, bazı şeyleri yerine getirdi iktidar. Yüzde yüz olmasa da. Sizden öğrendik ve çözümünü önerdik. Şimdi ise duam, hizmet ve proje üzerinden rekabet ettiğimiz, sizin de o çerçeve içinde not verdiğiniz bir seçim olsun.

"SEÇİMDEN SONRA BURAYA BİZZAT GELECEĞİM"

Seçimden sonra çok daha fazla gelip gideceğiz. Bizzat kendim çalışacağım bu bölgede. Çünkü çok şey değişti Türkiye'de. Sadece Türkler ve Kürtler anlamında değil. Gençler ve yaşlılar anlamında da. Torunum bağırdığım zaman, "emir kipiyle konuşma lütfen" diyor. Bütün bunları anlamamız lazım.