Alevi dernekleri, laik eğitim için bir araya geliyor

Alevi dernekleri, laik eğitim için bir araya geliyor
Alevi dernekleri, laik eğitim talebiyle bugün Kaıdköy'de miting düzenleyecek.Vatandaşlar, bugün saat 14.00'te Kadıköy'de İskele Meydanı'nda düzenlenecek olan "Laik eğitim, insanca yaşam, Demokratik Türkiye" mitinginde bir...

Alevi dernekleri, laik eğitim talebiyle bugün Kaıdköy'de miting düzenleyecek.

Vatandaşlar, bugün saat 14.00'te Kadıköy'de İskele Meydanı'nda düzenlenecek olan "Laik eğitim, insanca yaşam, Demokratik Türkiye" mitinginde bir araya gelecek.

Mitinge ilişkin bilgi veren Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengüllü Yılmaz, Çevreme Duyarlıyım Çevreme Sahip Çıkıyorum Projesi ile (ÇEDES) tek din üzerinden dinselleştirilmiş bir eğitim müfredatı oluşturulmaya çalışıldığını aktardı.

Mitinge çağrı

Miting hakkında bilgi veren Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Koç geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Kadıköy Rıhtım’daki mitinge toplumun her kesiminden yurttaşları beklediklerini söylemişti. Tüm inanç ve kimliklerle eşit yurttaşlık temelinde yaşamak istediklerini vurgulayan Koç, eğitim ve toplumsal yaşamın dinselleştirilmesine karşı laikliği savunmanın bir zaruriyet olduğunu kaydetmişti.

Laik eğitime darbe üstüne darbe vurulduğunu belirten Koç, şunları ifade etmişti:

“Laik eğitimi hedef alan uygulamalara karşı ülkenin dört bir tarafından şikâyetler geliyor. ÇEDES projesi ile eğitim tamamen kıskaca alındı. Anasınıflarına dahi din eğitimi dayatıldı. Bunlar kabul edilemez. Eğitim toplu bir dinci saldırıyla karşı karşıya. İlkokulda, anasınıfında atılan bu tohumlar ilerleyen zamanlarda çok ciddi bir şekilde karşımıza çıkacak. Bizler bu duruma karşı mücadelemizi sürdüreceğiz."