Ali Babacan: Vatandaşın kimlik bilgileri internetten satılıyor, banka hesapları boşaltılıyor

Ali Babacan: Vatandaşın kimlik bilgileri internetten satılıyor, banka hesapları boşaltılıyor
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin aday tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada 85 milyon vatandaşın tüm bilgilerinin internete sızdırıldığını söyledi.DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 31 Mart yerel seçimlerinde...
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin aday tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada 85 milyon vatandaşın tüm bilgilerinin internete sızdırıldığını söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 31 Mart yerel seçimlerinde 2'si büyükşehir olmak üzere 14 il ve 100 ilçede adaylarını açıkladı. Muğla adayı Muhsin Erdem, Sakarya adayı Mehmet Erdoğan oldu.

Aday tanıtım toplantısında söz alan Babacan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi yoksullar yurdu haline getirdiğini belirterek, "Erdoğan, herkesi yoksullukta eşitledi. Biz eşit vatandaşlık derken bunu kast etmemiştik ki. Eşit vatandaşlık demek, bu ülkenin her bir vatandaşını insan onuruna yaraşır bir refah seviyesine ulaştırmak demek. Demokrasiyi zayıflattı. Vatandaşı, bir lütuf gibi sundukları sosyal yardımlara bağımlı hale getirdi. Sosyal yardımlara bağlanan vatandaşlarımızı da kendisine bağlamaya kalkıyor" dedi.

"Vatandaşların bilgileri sağa sola saçılmış durumda"

85 milyon vatandaşın verilerinin her tarafa saçıldığını vurgulayan Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne iktidar partisinden ne de muhalefet partilerinden daha gündeme getirilmeyen fakat çok önemli bir hırsızlık olayından bahsetmek istiyorum. Tarihimizin belki de en büyük hırsızlıklarından birisi... Biliyorsunuz, hukuksuzluğun kural hâline gelmesiyle ülkemiz adeta uçurumdan aşağı yuvarlanıyor. Her alanda ama her alanda kötüye gidişimizin altında yatan, hukukun her gün ihlal edilmesi. Şimdi size eşi benzeri görülmemiş bir rezaletten, ülkemiz adına bir utançtan bahsedeceğim. ‘Bu kadar da olmaz’ diyeceğimiz bir rezaletten… 85 milyonluk ülkenin 85 milyon vatandaşının tüm verileri, vatandaşlarımız hakkındaki tüm bilgiler sağa sola saçılmış durumda. 85 milyonun telefon numarasından tutun, TC kimlik numarasına kadar; sağlık bilgilerinden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bilgilerine kadar; devletin korumakla yükümlü olduğu adres kaydından soy ağacı bilgisine kadar, tüm ama tüm bilgiler internete sızdırılmış. Çok basit bir araştırmayla kimi zaman ücretsiz, kimi zaman birkaç yüz lira karşılığında bütün vatandaşlarımızın her türlü bilgisine artık ulaşılıyor. Dolandırıcılar bayram ediyor. Sosyal medya, mağdur vatandaşlarımızın isyanıyla dolu. Çalıntı bilgiyle açılan telefon hatları sebebiyle gelen faturalar, çalıntı bilgiyle alınan kredi kartları nedeniyle mağdur edilen vatandaşlarımız sürekli feryat ediyorlar."