Amasra Maden Faciası'nın duruşması spor salonunda yapılamıyor ama AKP toplantısına izin var

Amasra Maden Faciası'nın duruşması spor salonunda yapılamıyor ama AKP toplantısına izin var
Bartın'ın Amasra ilçesinde 42 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan maden faciasına ilişkin davanın ilk duruşması Bartın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yarın görülecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, kalabalık olacağı...

Bartın'ın Amasra ilçesinde 42 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan maden faciasına ilişkin davanın ilk duruşması Bartın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yarın görülecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, kalabalık olacağı öngörüsüyle duruşmayı spor salonunda yapmak isteyen mahkemenin talebini reddetti ancak “temayül yoklaması toplantısı” amacıyla AKP’ye salon tahsis ettiği öğrenildi.

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait maden ocağında 14 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen ve 42 işçinin yaşamını yitirmesine neden olan grizu patlamasına ilişkin dava yarın başlıyor. Davanın ilk duruşması Bartın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yarın yapılacak.

Mahkeme, katılımın fazla olacağı gerekçesiyle duruşmaları daha geniş bir alanda yapmak istedi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan spor salonu tahsis etmesini talep etti. Mahkemeye olumsuz yanıt verilince duruşmanın Bartın Adliyesi’nin koridorunda yapılmasına karar verildi.

Müdürlüğün, mahkemenin talebini, “Sportif faaliyetler haricinde spor salonunun tahsis edilemeyeceği” gerekçesiyle reddettiği belirtildi. Ancak müdürlüğün 25 Mart’ta “temayül yoklaması” etkinliği için AKP’ye spor salonu tahsis ettiği ortaya çıktı.