Amasra’daki madenci katliamı davasında ailelilere “Hak etmişsinizdir” diyen avukatın ilişkileri dikkat çekti

Amasra’daki madenci katliamı davasında ailelilere “Hak etmişsinizdir” diyen avukatın ilişkileri dikkat çekti
Amasra'daki maden patlamasıyla ilgili davada ailelere "Başınıza geleni hak etmişsinizdir" diye bağıran avukat Çağla Dursun'un Beştepe dahil çeşitli devlet 'zirvesiyle' fotoğrafları dikkat çekti.Amasra’da onlarca maden işçisinin...

Amasra'daki maden patlamasıyla ilgili davada ailelere "Başınıza geleni hak etmişsinizdir" diye bağıran avukat Çağla Dursun'un Beştepe dahil çeşitli devlet 'zirvesiyle' fotoğrafları dikkat çekti.

Amasra’da onlarca maden işçisinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili yargılananların davasında İşletme Müdür Selçuk Ekmekçi’nin avukatı Çağla Dursun’un duruşmadaki tavırları ile birlikte devlet içerisindeki ilişkileri dikkat çekti.

Madenci ailelerinin “psikolojimiz bozuluyor” diyerek mahkeme salonundan çıkarılmamasını isteyen Dursun, ailelerin kayıpları ile ilgili de “Hak etmişsinizdir” ifadesini kullandı.

Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre Dursun, madenci yakınları ve avukatlarını üstü kapalı bir biçimde tehdit etti. Dursun, "Verdikleri röportajlarda, sanıkların değil sarayın avukatları diyorlar. Kimden bahsettiklerini isim vererek söylesinler, biz de gereğini yapalım" ifadelerini kullandı.

Çağla Dursun'un duruşmadaki tavırları, iktidara yakın olduğu bilinen yüksek yargı mensubu Yüksel Kocaman'la ilişkilendiriliyor. Çağla Dursun, Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman'la, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde evlenen Ayça Dursun'un kardeşi. Yüksel Kocaman'la Ayça Dursun, 20 Eylül 2020'deki nikah törenlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giderek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la fotoğraf çektirmişti.

Yüksel Kocaman, Ayça Dursun'la olan nikahından sonra onbinlerce lira harcayarak yaptığı balayı ve otele helikopterle gitmesiyle gündeme gelmişti. Kocaman ayrıca, halen aktif görevde olan bir Danıştay üyesi tarafından, "Hakkında rüşvet/borsa iddiaları var" denilerek suçlanmıştı.

Sosyal medyada aldığı tepkiler nedeniyle Twitter hesabını kapatan Dursun'un profilinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde çekilen bir fotoğrafı bulunuyor.

Çağla Dursun, Erdoğan'la fotoğrafını sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.

Zonguldak Barosu'na kayıtlı olan Çağla Dursun'un, devlet erkanıyla içli dışlı olduğu Zonguldak Valiliği'nin yaptığı paylaşımda da göze çarpıyor. Valiliğin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ın, Dursun'u ofisinde ziyaret ettiği görülüyor.

Dursun, 2020 yılında, avukat olmadığı dönemde avukat sıfatını kullanarak kendisini tanıttığı için gündeme gelmişti. Zonguldak Barosu, Dursun'u yazılı olarak uyarmış ve kendisini avukat olarak tanıtmasını Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirmişti.

Henüz genç bir avukat olan Dursun, yüksek yargı mensupları ve başsavcılarla olan temaslarını da sosyal medya hesabında yayınlıyor. Dursun, bir dönem Adalet Bakanlığı da yapan Yargıtay üyesi Kenan İpek ve Anayasa Mahkemesi üyesi İrfan Fidan’la birlikte katıldığı bir iftar programında çekilen fotoğrafını Facebook hesabından paylaştı.

İpek, Türkiye tarihindeki en büyük toplu işçi ölümü olan Soma’daki maden kazasıyla ilgili çıkan karara ilişkin bozma kararı veren Yargıtay heyeti arasında yer alıyor.

Avukat Dursun, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’ya yaptığı ziyareti ve aldığı hediyeyi de paylaşmaktan geri durmadı. Dursun, fotoğrafı, “Sayın Yargıtay Başkanımız Mehmet Akarca beyefendiye misafirperverliği, tevazusu ve hediyesi için şükranlarımızı sunarım” notuyla paylaştı.

Amasra davasında ikinci gün sona ererken, madenci yakınları işletme müdürü Selçuk Ekmekçi'ye tepki gösterdi. Ekmekçi'nin avukatı Dursun, bu sırada patlamada oğlunu kaybeden bir anneye "Başınıza gelenleri hak etmişsinizdir" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar