Amini protestoları 15. gününde

Amini protestoları 15. gününde
İran’da Mahsa Amini’nin ölümü sonrası başlayan gösterilerin 15. Günü geride bırakırken ülkenin çok sayıda kentinde sokaklardaki hareketlilik son bulmuyor. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kentlerde son 2 günün...

İran’da Mahsa Amini’nin ölümü sonrası başlayan gösterilerin 15. Günü geride bırakırken ülkenin çok sayıda kentinde sokaklardaki hareketlilik son bulmuyor. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kentlerde son 2 günün görece sakin geçmesi eylemlerin bittiği şeklinde yorumlanmıştı. Ancak ülkenin birçok üniversitesinde öğrencilerin toplanmasıyla protestolar yeniden ivme kazandı. Başta Tahran olmak üzere Senendec, Şehrekurd, Şahinşehr, Erak, Bukan, Babul, Kerec, Meşhed ve Kirmanşah kentlerinde gündüz başlayan gösteriler gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Sosyal medyada, bazı şehirlerde göstericilerin çöp konteynerleri ile yollara barikat kurduğu ve yollarda ateş yaktığı görüntüler yer aldı.

Bazı kentlerde göstericiler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandığı ve polisin gazlı müdahalede bulunduğu görüldü.

Sosyal medyada iki genç kadının İran'ın başkenti Tahran'da yer alan ünlü Azadi Meydanı'nda başörtülerini çıkarıp gitarla şarkı söylemeleri de gündem oldu.