Ankara'daki saldırı sonrası Bakan Yerlikaya'yı hedef alan Fazıl Duygun gözaltına alındı

Ankara'daki saldırı sonrası Bakan Yerlikaya'yı hedef alan Fazıl Duygun gözaltına alındı
Gazete Pencere Haber MerkeziAnkara'da dün Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen bombalı saldırının ardından "Bu korkunç bir istihbarat zafiyetidir ve bütün sorumluluk İçişleri Bakanı ve Emniyet'teki kadrosuna aittir" diyen...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Ankara'da dün Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen bombalı saldırının ardından "Bu korkunç bir istihbarat zafiyetidir ve bütün sorumluluk İçişleri Bakanı ve Emniyet'teki kadrosuna aittir" diyen Fazıl Duygun, gözaltına alındı.

Saldırıyla ilgili paylaşımlarda bulunan gazeteci Fazıl Duygun, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya "zafiyet" suçlamasında bulunmuştu.

"İnşallah Soylu gidince istihbarat birimleri ve terörler mücadele ekipleri dağıtılmamıştır"

Duygun, şu ifadeleri kullanmıştı:

"İnşaallah, Soylu gidince, onun oluşturduğu ve teröre göz açtırmayan istihbarat birimleri ve terörler mücadele ekipleri dağıtılmamıştır. Hele, yerlerine KHK ile uzaklaştırılanlar geri atanmamıştır.

Lav silahlarıyla, bombalı araçla, hem de emniyetin önüne nasıl gelebildi, bu teröristler?! Bu, korkunç bir istihbarat zaafiyetidir ve bütün sorumluluk, içişleri bakanı ve emniyetteki kadrosuna aittir."

Avukatından açıklama

Duygun'un avukatı Yavuz Pirim, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak müvekkilinin bugün gözaltına alındığını duyurdu. Avukat Pirim, gelişmeyle ilgili şu mesajı paylaştı:

"Müvekkilim Fazıl Duygun dün attığı tweetler nedeniyle gözaltına alınmıştır. Savcılıkça adliyeye sevki istenmiş olup yarın Niğde Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecektir.."