İstanbul'da anketler ne diyor: Murat Kurum mu önde Ekrem İmamoğlu mu?

İstanbul'da anketler ne diyor: Murat Kurum mu önde Ekrem İmamoğlu mu?
Yerel seçimler yaklaşırken anket şirketleri de ellerindeki verileri yayınlamaya başladı. Tüm siyasi partilerin göz bebeği olan İstanbul’da anket sonuçları şekillenmeye başladı. İki farklı anket şirketinin İstanbul’da...
Yerel seçimler yaklaşırken anket şirketleri de ellerindeki verileri yayınlamaya başladı. Tüm siyasi partilerin göz bebeği olan İstanbul’da anket sonuçları şekillenmeye başladı. İki farklı anket şirketinin İstanbul’da yaptıkları anket çalışmalarına göre İstanbulular,31 Mart seçimlerinde kimi istiyor?

Gazete Pencere Haber Merkezi

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. AKP’de yerel seçim hesapları, ‘kazanacak aday’ vurgusu üzerinden kuruluyor. Cumhurbaşkanı  ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle İstanbul ve Ankara’yı ana muhalefetten geri almanın öneminin altını çiziyor.

‘İstanbul’u alan Türkiye’yi alır’ söylemleri ile siyasi partiler açısından ayrı bir önem taşıyan İstanbul’da, partilerin aday belirleme süreçleri yavaş yavaş şekillendi.

Özellikle İstanbul üzerinde önemle duran Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın adayını eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum olarak aday gösterdi. CHP ise mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yoluna devam ediyor. İYİ Parti’de İstanbul adayını Buğra Kavuncu olarak  belirledi. DEM Parti’de ise Başak Demirtaş’ın aday olacağı iddiaları gündemdeyken CHP ile iş birliğine gitmesi de bekleniyor.

Peki bu doğrultuda İstanbullular, kenti beş yıl yönetecek büyükşehir belediye başkan adayları için ne düşünüyor? Anket şirketleri çalışmalarını hızlandırırken biz de sizlere son anket verilerini derledik.

Asal verilerine göre İmamoğlu fark attı

Asal Araştırma Şirketi tarafından yapılan İstanbul yerel seçim anket sonuçlarına göre Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki fark dikkat çekerken; ankette henüz adaylarının ismini açıklamayan DEM Parti ve İYİ Parti de yer aldı.

Anket sonuçlarına göre:

Ekrem İmamoğlu: yüzde 36.4

Murat Kurum: yüzde 32.8

DEM Parti Adayı: yüzde 4.4

YRP Adayı: yüzde 3.8

İYİ Parti Adayı: yüzde 3.0

Diğer Parti Adayları: yüzde 3.4

Kararsızım: yüzde 11.0

Oy kullanmayacağım: yüzde 5.2

İmamoğlu 1 puanla önde

ORC Araştırma Şirketi ise 22 Ocak’ta paylaştığı seçim anketinde Yeniden Refah Partisi’ne de yer verdi

Araştırma sonuçlarına göre;

Ekrem  İmamoğlu %38,9

Murat  Kurum %37,2

İyi Parti adayı % 4.1

Azmi Karamahmutoğlu %3.5

Yeniden Refah adayı % 3.5

Diğer %2.3

Kararsız %11.5