Araştırma: Türk halkının yüzde 60,3’ü "İsrail boykot" çağrılarına katılım gösteriyor

Araştırma: Türk halkının yüzde 60,3’ü "İsrail boykot" çağrılarına katılım gösteriyor
Areda Survey, Türkiye genelinde bin 752 kişinin katılımıyla İsrail’in Filistin’e karşı gerçekleştirmiş olduğu saldırıların Türk halkı üzerindeki etkisini araştırdı. Araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 60,3’ü...
Areda Survey, Türkiye genelinde bin 752 kişinin katılımıyla İsrail’in Filistin’e karşı gerçekleştirmiş olduğu saldırıların Türk halkı üzerindeki etkisini araştırdı. Araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 60,3’ü "İsrail boykot" çağrılarına uyuyor. 

Areda Survey’in Türk halkının boykota katılım durumuna dair yaptığı araştırmaya göre Türk halkının yüzde 60,3’ü bu boykot çağrılarına katıldığını belirtiyor. Aynı araştırmada, Amerika ve Avrupa’nın insan hakları konusundaki tutumları hakkında katılımcıların ne düşündükleri de soruldu.

Verilen cevapların yüzde 86,6’sı insan hakları konusunda Amerika ve Avrupa’nın başka devletleri baskıladığı yönünde oldu. Yüzde 13,4’ü ise Amerika ve Avrupa’yı insan hakları konusunda samimi ve tutarlı olduğunu belirtti.

ARAŞTIRMANIN METODOLOJİSİ

Türkiye genelinde bin 752 kişinin katıldığı ve 28 Kasım – 1 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.