Aşıda öncelik turizme

Aşıda öncelik turizme
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Almanya’da “Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız” dedi. Açıklamaya tepki yağdı.Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heiko Maas ile yaptığı ortak basın toplantısında,...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Almanya’da “Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız” dedi. Açıklamaya tepki yağdı.
Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heiko Maas ile yaptığı ortak basın toplantısında, Türkiye’nin turizm sezonundan önce koronavirüs salgını konusunda güvenli hale getirileceğini ifade etti. Çavuşoğlu, “Turizm sezonuna güvenli bir şekilde girebilmek ve vatandaşlarımızın güvenliği için bazı tedbirler aldık. Otel ve restoran çalışanları, tur rehberleri, şoförler, havaalanında çalışanlar dahil, turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız” diye konuştu.
Çavuşoğlu’nun bu sözleri sosyal medyada çok eleştirildi. “Turist” ve “Çavuşoğlu” ifadeleri Twitter’da Türkiye’nin en çok konuşulan başlıkları arasına girdi.
Eğitimci Can Gürses, “İnsan olarak değerimiz, turist görebilme ihtimalimiz kadar” derken, aşı olduğu fotoğrafı paylaşan sunucu Metin Uca da “Yani sizin yurttaş olarak öneminiz yok, maksat turizm geliri eksilmesin, turist aşısız Türk yurttaş görüp de irkilmesin” yorumunda bulundu.
Çavuşoğlu’nun açıklamalarına siyasetçiler de tepki gösterdi. O açıklamalardan bazıları şu şekilde:
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Ülkemizi düşürdükleri duruma bakın! Biz sömürge ülkesi değiliz! Keşke para hırsı gözünüzü bürümeseydi de, önce öğrencinin göreceği her öğretmenimizi aşılayabilseydiniz!
CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Turiste hizmet ederken turiste görünürsen; ceza yok, aşı var. Turistle aynı denizde yüzerken turiste görünürsen; aşı yok, ceza var. Tam bir AK Parti prodüksiyonu.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem: Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız demek nasıl bir akıl tutulmasıdır Sn. Mevlüt Çavuşoğlu? Siz bu milleti elaleme teba edemezsiniz!
DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu: Turistin görebileceği herkes aşılanacakmış. Bu nasıl bir dil? Bir bakan kendi milletini nasıl böyle aşağılayabilir?