YENİ Parti'nin yürüyüşü öncesinde slogan müdahalesi

YENİ Parti'nin tutuklu belediye başkanları için yaptığı yürüyüş öncesinde "Diplomasız Erdoğan" sloganına müdahale edildi. Polis yetkilileriyle görüşen milletvekili Suat Özçağdaş, bu sloganın suç olmadığına dair mahkeme kararları olduğunu söyledi.

YENİ Parti'nin yürüyüşü öncesinde slogan müdahalesi

GAZETE PENCERE - YENİ Parti, görevden uzaklaştırılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğunun 500. gününde Beylikdüzü ilçesinde yürüyüş ve miting düzenleyecek.

Beylikdüzü Belediyesi önünden başlayan yürüyüş öncesinde "Diplomasız Erdoğan" sloganına müdahale edildi.

Gazeteci Fatoş Erdoğan'ın haberine göre, polis ekipleri sloganın kanunsuz olduğu yönünde anonslar yaptı.

Halk TV canlı yayınında konuşan YENİ Parti İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, polislerle yaptıkları görüşmenin sorulması üzerine "Türkiye'de her zaman hukuku anlatmamız gerekiyor. Vatandaşlar 'Diplomasız Erdoğan' dediler. Bununla ilgili yargı kararları var. 'Diplomasız Erdoğan' demek suç değil" dedi.

"Buradan Erdoğan'a da bir çağrıda bulunalım" diyen Özçağdaş, "Bundan çok mutsuz olursa göster diplomanı. Genel başkanımıza dava açmışlardı bu konuyla ilgili, diplomayı göstermeyi reddediyorlar. Varsa diplomaları çıkarsın, göstersinler" ifadelerini kullandı.

Daha sonra yürüyüş başladı. Yürüyüşün ardından Yaşam Vadisi'nde miting düzenlenecek.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar