Avukat Hatice Yıldız: AİHM Yalçınkaya kararına rağmen yeniden yargılama taleplerinin reddedildiğini duyuyoruz

Avukat Hatice Yıldız: AİHM Yalçınkaya kararına rağmen yeniden yargılama taleplerinin reddedildiğini duyuyoruz
Gazete Pencere Haber MerkeziAvrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin ‘ByLock ve Bank Asya davasında’ Türkiye aleyhine ihlal karar vermesi sonrası emsal dava dosyalarının akıbeti belirsiz.'ByLock kullanmak', 'Bank Asya’da hesabı olmak'...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin ‘ByLock ve Bank Asya davasında’ Türkiye aleyhine ihlal karar vermesi sonrası emsal dava dosyalarının akıbeti belirsiz.

'ByLock kullanmak', 'Bank Asya’da hesabı olmak' suçlamalarıyla gizli bir tanığın ifadesiyle mahkum olan öğretmen Yüksel Yalçınkaya'nın açtığı davayı yakından takip eden avukat Hatice Yıldız "Yalçınkaya kararı üzerine yapılan yeniden yargılanma taleplerinin reddedildiğini duyuyoruz" diye yazdı

Twitter (X) hesabından paylaşım yapan avukat Yıldız, "Esasen Yalçınkaya kararında sistematik sorun vurgusu ve genele şamil değerlendirmeler olmasına rağmen madde lafzına sığınıp başvurular reddediliyor" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da AİHM'in Yalçınkaya kararı için "AİHM, tarafsız bir yargılama yapmayacağını en baştan belli ederek hukuka ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı bir karar vermiştir" demişti.