Avukatlar ellerinde anayasa kitapçığı ile Yargıtay'a yürüdü

Avukatlar ellerinde anayasa kitapçığı ile Yargıtay'a yürüdü
Ankara Barosuna bağlı avukatlar Yargıtay'ın AYM üyeleri ve Can Atalay hakkında verdiği kararı protesto etmek için yürüyüş düzenledi.Ankara Barosu’nun çağrısıyla Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM üyeleri hakkında suç...

Ankara Barosuna bağlı avukatlar Yargıtay'ın AYM üyeleri ve Can Atalay hakkında verdiği kararı protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Ankara Barosu’nun çağrısıyla Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması üzerine avukatlar Ankara Adliye’sinden Yargıtay'a doğru başlattığı yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş sırasında konuşan TBB Başkanı Erinç Sağkan, hukuk devletinin Anayasa’nın ihlal edilerek en ağır şekilde aşındırıldığı tarihsel bir sürecin yaşandığını söyledi.

Tarihi bir sorumluluklarının olduğunun altını çizen Erinç Sağkan, aldıkları mirası hakkıyla yerine getirebilmek adına Türkiye’de savunmayı temsil eden avukatlar olarak seslerini ve sözlerini yükselttiklerini söyledi.

Türkiye Barolar Birliği olarak demokratik tepkimizi ve taleplerimizi ortaya koymak için tüm barolarımız ve avukat meslektaşlarımızla birlikte bugün buradayız denildi.

Yürüyüşe CHP, TİP ve HEDEP’ten destek geldi.

Ayrıca yürüyüşe katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de burada yaptığı açıklamada "Erdoğan'a darbeci" dedi.

TIKLAYINIZ: Özel’den avukatların yürüyüşüne destek: Erdoğan sen darbecisin, bu bir darbe girişimidir