Ayhan Bilgen Cumhur’a yakın

Ayhan Bilgen Cumhur’a yakın
Daha önce HDP’de üst düzey görevler üstlenen, Aralık 2021’de partisinden istifa eden Ayhan Bilgen’in AK Parti’den milletvekili adayı olacağı iddia edildi. Diken’in haberine göre eski HDP’li vekilinin AK Parti’den aday...

Daha önce HDP’de üst düzey görevler üstlenen, Aralık 2021’de partisinden istifa eden Ayhan Bilgen’in AK Parti’den milletvekili adayı olacağı iddia edildi. Diken’in haberine göre eski HDP’li vekilinin AK Parti’den aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bilgen, 2014 ile 2021 arasında etkin görev aldığı HDP’de eş genel başkan yardımcısı, sözcü ve merkez yürütme kurulu üyesi olmuş, iki dönem milletvekilliği yapmıştı.

Mart 2022’de Türkiye’nin Sesi Altınçağ Partisi’ni kuran Ayhan Bilgen bir yandan da HDP’lilerle birlikte Kobani olayları nedeniyle 36 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyor ama diğer HDP’lilerden farkı tutuksuz yargılanması.

Bilgen’e AK Parti’den henüz resmi bir teklif yapılmadığı ancak Bilgen ve partisinden bazı isimlerin AK Parti’li yetkililerle görüştüğı ve görüşmelerde belli bir aşamaya gelindiği iddia edildi.

Ayrıldığından bu yana HDP’ye yönelik eleştirileriyle de dikkat çeken Ayhan Bilgen, geçen ay AK Parti’ye göz kırpmış: “Biz hiçbir ittifaka karşı kapıları kapatmadık. Taraf da değiliz,” demişti.