Ayhan Bora Kaplan davasında yargılanan emekli Özel Kuvvetler mensubundan savunma: Maaşım yetmiyordu

Ayhan Bora Kaplan davasında yargılanan emekli Özel Kuvvetler mensubundan savunma: Maaşım yetmiyordu
Ayhan Bora Kaplan davasında tutuklu yargılanan Özel Kuvvetler mensubu Uğur Pekşen savunmasında, emekli maaşı yetmediği için Kaplan'ın yanında işe girdiğini söyledi.Ayhan Bora Kaplan davasında tutuklu sanıklardan eski Özel Kuvvetler...
Ayhan Bora Kaplan davasında tutuklu yargılanan Özel Kuvvetler mensubu Uğur Pekşen savunmasında, emekli maaşı yetmediği için Kaplan'ın yanında işe girdiğini söyledi.

Ayhan Bora Kaplan davasında tutuklu sanıklardan eski Özel Kuvvetler mensubu Uğur Pekşen'in ifadesi ortaya çıktı. Kaplan ile birlikte Esenboğa Havalimanı'nda yakalanan isimlerden olan Pekşen, emekli maaşı yetmediği için Kaplan'ın yanında işe girdiğini, Kaplan'ın iş insanı olarak tanıdığını söyledi.

'Emekli maaşım yetmiyor' savunması

10Haber'den Masum Gök'ün haberine göre, Uğur Pekşen’in ifadesi şöyle:

“Bora Kaplan’ın halen çalışmakta olduğu Agrilola Tarım ünvanlı işyerinin sahibi olması sebebiyle tanıdığını; silah taşıma ruhsatının bulunduğunu; Bora Kaplan ile iş ilişkisi haricinde herhangi bir münasebetinin olmadığını; aramada ele geçen silahların kendisine ait olduğunu ve ruhsatlarının bulunduğunu; olay günü Bora Kaplan’ın kendisini arayarak havalimanına gideceğini; kendisini havalimanına bırakmasını ve dönüşte de aracı tamir için sanayiye bırakmasını istediğini; zırhlı araç ile havalimanına neden gidildiği hususunda bilgisinin olmadığını; aynı zamanda aramada bulunan silahta mermilerin hazır şekilde bulunmasının eski uzman çavuş olması sebebi ile alışkanlığı olduğunu; suç örgütü üyesi olmadığını beyan etmiştir.”

Ben özel kuvvetlerden emekli bir uzman çavuşum, emekli maaşım yetmediği için sigortasız bir şekilde gimatta bir işe girdim, hiçbir kimseyi tanımam, kimseyle irtibatım yok, 1,5 senedir orada çalışıyorum, Bora Kaplan’ı sürekli ben getirip götürmüyorum, olay günü aynı arabada yakalanmamızın sebebi o gün havaalanına gideceğini beyan etti bana, ben arabasını almak için gitmiştim, ben yanımda sürekli silah taşırım, taşıma ruhsatım da vardır, yanıma silah almam konusunda herhangi bir şey söylenmedi bana, olay günü yanımda tabanca olduğunu bilmiyordu, ben Bora beyi iş insanı olarak bilirim, suçsuzum” dedi.

Gizli tanık: Kaplan'ın can güvenliğini sağlıyordu

Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade veren gizli tanık “Uğur Pekşen’i tanırım. Kendisi örgütte ‘çantacı’ diye hitap edilen gruptandır. Çantacı diye kastedilen şahsın elinde sürekli içerisinde silah bulunan çantayı taşımasındandır. Bu şahsın örgüt içerisindeki görevi Bora Kaplan’ın can güvenliğini sağlamasıdır.

Yanlış bilmiyorsam kendisi 2020-2022 yılında Bora Kaplan’ın yanında çalışmaya başlamıştır” dedi.