Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan emniyet müdür yardımcılarının toplumsal sicili

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan emniyet müdür yardımcılarının toplumsal sicili
Gazete Pencere Haber Merkezi Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturması kapsamında tutuklanan ve ‘Kaplanlar’  grubunun lideri Ayhan Bora Kaplan’la yakın ilişki içinde olduğu iddia edilen eski Ankara Emniyet...


Gazete Pencere Haber Merkezi

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturması kapsamında tutuklanan ve ‘Kaplanlar’  grubunun lideri Ayhan Bora Kaplan’la yakın ilişki içinde olduğu iddia edilen eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan, eski Ankara Emniyet Müdür yardımcıları Volkan Murat Kaşıkçı ve Mukadder Kardiyen açığa alındı.

T24'ten Asuman Aranca haberi duyurdu.

Açığa alınan emniyet müdür yardımcılarıyla ilgili sosyal medya X'te pek çok gazeteci paylaşım yaptı.

Gazeteci Alican Uludağ açığa alınan emniyet müdür yardımcısı Mukadder Kardiyen’in  “Ankara'daki sokak eylemlerine uygulattığı şiddetle gündeme gelen” isim olduğunu hatırlattı.

Çorlu tren faciası davasında yakınları için adalet arayan ailelerden olan Mısra Öz de geçmişte  Mukadder Kardiyen’le ilgili 2021 yılında “Beni kolumdan tutup, yola fırlatan. Bana show yapıyorsun diyen. ‘Vekilleri bırakın gerisini süpürün’ emrini veren, hep aynı şeylerle sürekli terfi eden polis” paylaşımını yapmıştı.

KHK ile işten atılan Veli Saçılık da Mukkader Kardiyen için "Kolumu kelepçeleyemedi için ayaklarımı kelepçeleten polis amiri" dedi.

Birgün gazetesi muhabiri İsmail Arı da "Ankara'da eylem yapan herkese saldıran, öğretmenleri, emeklileri, öğrencileri döven, gazetecileri darbeden Mukadder Kardiyen açığa alındı. Bir eylemde sadece video çektiğim için bana da saldırmıştı. Kendisini Ankara'nın ağası, paşası sanıyordu" diye yazdı.


"Kaplan'ın kendisinden 250 bin dolar istediği emniyetçi"

Alican Uludağ, açığa alınan eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan için de "Ayhan Bora Kaplan dosyası kapsamında yürütülen idari soruşturmada bir dönem organize suçlardan sorumlu olan ve Kaplan'ın "Benden 250 bin Dolar istedi" dediği eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan" diye yazdı.

Uludağ, Alp Aslan'ın Kürt Ahmet'in oğlu, bazı kaynaklara göre ise yiğeni Şahin Turgut'un Ankara'da dövülmesi olayında sorumlu gösterildiğini yazdı.

Uludağ "Savcılık polislere kamera kayıtlarına el koyun dediğinde, polisler 'Gittik, kayıtları silmişler" diye tutanak tutmuştu. Savcılık, bu kez jandarmayı gönderince aslında bilgisayarın hard diskinin söküldüğü ortaya çıkmıştı. Hatta Alp Aslan, bu olaydan ifadeye çağrılmış istenmiş, ancak gelmemeyi "tercih" etmişti" hatırlatmasını yaptı.