Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak tahliye edildi

Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak tahliye edildi
Gazete Pencere Haber MerkeziAykırı haber sitesi genel yayın yönetmeni Batuhan Çolak tahliye edildi. Batuhan Çolak 23 Eylül’den bu yana tutukluydu. Sincan Cezaevi’nde kalıyordu.Aykırı adlı haber internet sitesinin genel yayın...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Aykırı haber sitesi genel yayın yönetmeni Batuhan Çolak tahliye edildi. Batuhan Çolak 23 Eylül’den bu yana tutukluydu. Sincan Cezaevi’nde kalıyordu.

Aykırı adlı haber internet sitesinin genel yayın yönetmeni Batuhan Çolak, Haber Report ve Ajans Muhbir hesaplarının yöneticilerin de aralarında bulunduğu 27 kişi “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

23 kişiden 17’si tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında Aykırı haber sitesinin sahibi Batuhan Çolak ve Ajans Muhbir hesabının sahibi Süha Çardaklı da vardı.
Karargâh Haber ve Mülteci Haberler Twitter hesaplarının yöneticileri ise serbest bırakılmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de tutuklamalarla ilgili "Türk milliyetçiliği bir suç sayılacaksa, biz de Türk milliyetçisiyiz. Biz de suçluyuz. Bu suçun ortakları olmaktan onurluyuz. Gelin bizi de tutuklayın. Tutuklayın da görelim, hodri meydan. Benim dokunulmazlığım da yok" ifadelerini kullanmıştı.

"Nerede kalmıştık"

Batuhan Çolak tahliyesinin ardından Sincan Cezaevi önünden iki kare fotoğraf paylaştı.

Çolak fotoğraflara “Nerede kalmıştık… Bu süreçte yanımda olan herkese başta ailem ve avukatlarım Ömer Furkan Dağ, Aykut Alp Yazıcı, Mustafa Veysel Güldoğan'a, destek veren Genel Başkanlarımıza ve Milletvekillerimize, tüm meslektaşlarıma ve başımın üstünde yeri olan sevenlerimize en içten teşekkürlerimi sunarım.” notunu ekledi.