AYM’nin gözü sizin suçlarınızda olacak

AYM’nin gözü sizin suçlarınızda olacak
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan, HDP’ye açılan kapatma davası ile ilgili “Ne zaman pislikleri ortaya dökülse akıllarına HDP, Kürtler geliyor. Bu iktidarın anayasa ve hukuku...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan, HDP’ye açılan kapatma davası ile ilgili “Ne zaman pislikleri ortaya dökülse akıllarına HDP, Kürtler geliyor. Bu iktidarın anayasa ve hukuku rafa kaldırması bugünler içinmiş. Mafyaya sıfır soruşturma, HDP’ye kapatma. Tam da 7 Haziran’ın yıl dönümünde” dedi. Buldan’ın konuşmasından satır başları şöyle:
“Yargının içine düştüğü çukuru bizler görebiliyoruz. Suç örgütlerinin üzerine gitmeyen yargı, HDP hakkında yeniden kapatma davası açarak mafyatik düzene bir kez daha kalkan oldu. Yine yargıya talimat üstüne talimat verdi. ‘Gözler Anayasa Mahkemesi’nde olacak.’ Biz de diyoruz ki hayır, gözler sizin ittifak halinde olduğunuz suç örgütlerinde olacaktır. Gözler sizin mafya çete düzeninizde olacaktır. Gözler birlikte işlediğiniz suçlarda olacaktır. Gözler sizin hırsızlık ve yolsuzluklarınızda olacaktır. Ve yaptıklarınızın hesabını halka vereceksiniz. Kaçamayacaksınız.”