Babacan: Seçimi kazanırsak Körfez’den 3 milyar değil, 30 milyar gelir

Babacan: Seçimi kazanırsak Körfez’den 3 milyar değil, 30 milyar gelir
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçimi kazandıkları takdirde Türkiye’ye iç ve dış kaynak girişi olacağını söyledi. Uluslararası yatırımcıların partisine yoğun bir ilgisi olduğunu kaydeden Babacan, "Seçimi kazanırsak...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçimi kazandıkları takdirde Türkiye’ye iç ve dış kaynak girişi olacağını söyledi. Uluslararası yatırımcıların partisine yoğun bir ilgisi olduğunu kaydeden Babacan, "Seçimi kazanırsak Körfez’den 3 milyar değil, 30 milyar gelir" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV’de katıldığı Lider Masası programında İsmail Küçükkaya ve Bengü Şap Babaeker’in sorularını yanıtladı.

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Uluslararası yatırımcılardan çok yoğun bir ilgi var. Görüşme trafiği var. Son bir aydır İbrahim Çanakcı Bey ve ekibi görüşmeleri yapıyor. Genel merkezimize hemen her gün bir heyet geliyor. Zoom toplantıları talepleri geliyor. Hepsi büyük fonlar. 6 ay öncesine kadar ‘Hükûmet ne yapacak?’ diye sorarlardı, şimdi ‘Siz ne yapacaksınız’ diye soruyorlar."

DEVA lideri, "Seçimi kazanırlarsa Türkiye’ye fon girişi olacak mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:

“Mutlaka. Sadece dışarıdan değil, kendi içimizdeki kaynaklar ortaya çıkar. Yerli iş dünyamızın korkunç kaynakları var. Harıl harıl, sessiz bir şekilde başka ülkelere yatırım yapıyorlar. Bir sektördeki en büyük firmalardan birisini deşiyorsunuz, sahibi bizim vatandaşımız çıkıyor. Çok ciddi bir güven kaybı olduğu için kendi sermayedarımız birikimlerini başka ülkelerde değerlendiriyorlar. Başka ülkelerin insanlarına istihdam sağlıyorlar. Bir de o kaynak akacak. Körfez’den de rahatlıkla, hem de gönüllü gelir. Şu an biraz zoraki, ‘Sayın Erdoğan’ın hatırını kırmayalım, 3 milyar istiyor gönderelim’ diye geliyor. Biz hak edelim, mıknatıs haline gelelim, 3 milyar değil, 30 milyar gelir. 30’un yerine 300 gelir.”

"TBMM'de grup oluşturabiliriz"

Babacan, "21 ilde 26 adayımız var. Kuvvetle muhtemel TBMM’de kendimiz bir grup oluşturabiliriz. Öyle görünüyor. Evet, çok çalışması gereken arkadaşlarımız var.      Mesela Siirt, Iğdır’dan birinci sıradaki adaylar bizim arkadaşlarımız. Diyarbakır’da, Kilis’te ikinci sıralarımız var. Oralara gideceğim" diye konuştu.

Sadullah Ergin açıklaması

Partisindeki çalışma arkadaşı eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in CHP listelerinden aday gösterilmesine yönelik tartışmalara da değinen Babacan, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet Halk Partisi’ni yıpratmaya çalışmak için Sadullah (Ergin) Bey’i bir araç olarak kullanıyorlar. Kim kullanıyor? İletişim Başkanlığı ve CHP tabanına gözünü diken bir başka cumhurbaşkanı adayı. Sadullah (Ergin) Bey’i gayet iyi tanıyoruz, güveniyoruz. 21 yıllık çalışma arkadaşımız. Cevap veremeyeceği tek bir husus yok. Bir bardak suda koparılan fırtınanın amacı bütün bu çalışmaları geçmişe hapsetmeye çalışmak ve CHP’yi yıpratmaya çalışmak. Büyük resmi görmemiz lazım. Seçimi kazanmaya odaklanmamız lazım.”