Babacan: Erdoğan ekonomik başarılardan söz etmek istediğinde karşısına ben çıkıyorum

Babacan: Erdoğan ekonomik başarılardan söz etmek istediğinde karşısına ben çıkıyorum
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına katıldı. Babacan, son 5 senedir ekonomik başarının olmadığını söyledi, "Erdoğan başarılardan...

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına katıldı. Babacan, son 5 senedir ekonomik başarının olmadığını söyledi, "Erdoğan başarılardan bahsedeceği zaman eski defterleri karıştırıyor, o zaman karşısına ben çıkıyorum. Ben yaptım diyemiyor, dese 5 senedir neden yapamıyorsun diye soracaklar" ifadelerini kullandı.

Babacan, Youtube Babala TV'de yayınlanan Mevzular Açık Mikrofon programına katılmış ve programın ön gösterimi yayınlanmıştı. Oradaki görüntülerin program haftaya yayınlandığında daha anlaşılır olacağını ifade eden Babacan, sosyal medyada çok fazla yanlış bilgi dolaştığını söyledi. Altaylı'nın "Siz demişsiniz ki 'FETÖ demeyeceksin, Fettullah Gülen Hoca Efendi diyeceksin.' Var mı böyle bir şey?" sorusunu yanıtlayan Babacan, "Külliyen yalan, yok öyle bir şey. Yayınlandığında görürsünüz" yanıtını verdi.

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"ERDOĞAN EKONOMİK BAŞARILARA DÖNDÜĞÜNDE KARŞISINA BEN ÇIKIYORUM"

Sayın Erdoğan ne zaman ekonomiyle ilgili başarılardan söz edecek olsa ister istemez beraber çalıştığımız döneme dönmek zorunda kalıyor. Şu an enflasyon korkunç boyutlara ulaştı. Bir kilo soğan 30 lira. Bir karton yumurta 90-100 lira. Herkes yoksullaştığı bir dönem yaşıyoruz. Başarılardan bahsedeceği zaman eski defterleri karıştırıyor, o zaman karşısına ben çıkıyorum. Ben yaptım diyemiyor, dese 5 senedir neden yapamıyorsun diye soracaklar. 

"MEHMET ŞİMŞEK'E ALAN AÇMAZLAR"

Mehmet Şimşek bizim çok yakın çalışma arkadaşımızdı. Ben ayrıldıktan sonra çok eziyet ettiler kendisine. Meydanlarda yuhalattılar. Eski defterleri açınca beni görüyor ama şimdi başka bir parti var. Başka kimi görüyor, Mehmet Bey. Ama Mehmet Bey şu andaki ortamda bir katkı veremez. Seçime kadar isminden istifade ederler ama günü geldiğinde herhangi bir imkan alan açılmaz.

"VATANDAŞ TOGG'U ALAMIYOR"

TOGG bizim yerli markamız. Yerli otomobil demiyorum, yerli marka diyorum. İkisi çok farklı şeyler. 10 sene öncesi de aynısını söylüyordum ama sosyal medyada bakıyorum iktidar tarafı benim her sözümü sayın Erdoğan'ın talimatıyla alıyor, kesiyor, biçiyor, öyle hale getiriyorlar ki bambaşka bir anlam çıkarıyorlar. Yerli bir markamız olması güzeldir, gurur duyulması gereken bir konudur. Ama bu otomobili kaç tane gencimiz almayı hayal edebiliyor şu anda? Vatandaşlarımızın yüzde kaçı bu otomobile gücüm yetiyor diyebiliyor. Hükümet yoğun bir propaganda yapıyor ama o otomobile gücü yeten vatandaşlarımızın sayısı çok çok az.