Bahçeli: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yarıda bırakılmamalı

Bahçeli: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yarıda bırakılmamalı
Cumhur İttifakı’ndan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin "Milletin huzuru için devletimizin birliği için milletimizin tekrar ayağa kalkmış büyük bir Türkiye olma hedeflerini gerçekleştirmek için...

Cumhur İttifakı’ndan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin "Milletin huzuru için devletimizin birliği için milletimizin tekrar ayağa kalkmış büyük bir Türkiye olma hedeflerini gerçekleştirmek için bu Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devamında ülkemiz açısından yarar bulunmaktadır" dedi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Malatya'da deprem konutları temel atma ve anahtar teslim töreninde konuştu.

Bahçeli, 6 Şubat depremlerine ilişkin, Türkiye'nin artık normalleşmeye başladığını, devletin, güçlü yönetimin, milletin büyük dayanışmasıyla Türkiye'nin yeniden ayağa kalktığını belirterek şöyle konuştu: “"Uzun yıllardan beri çok partili dönem içerisinde koalisyonlarla yönetilen bugün de siyasi hayat olarak paramparça hale gelmiş 1,5 yıldan beri de bir araya gelmenin çabasını gösterenler bu büyük afeti ortadan kaldıracak bir güce, akla, cesarete sahip değillerdir. Onun için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yarıda bırakılmamalı. Milletin huzuru için devletimizin birliği için milletimizin tekrar ayağa kalkmış büyük bir Türkiye olma hedeflerini gerçekleştirmek için bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devamında ülkemiz açısından yarar bulunmaktadır. Onun için 30 gün sonra millet iradesi bir tercihte bulunacaktır. Bir yanda cumhurbaşkanı seçilecek, diğer yanda TBMM oluşacaktır ama bir şeye dikkat etmek lazım. Meclis geçmişte de vardı ama Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 5 yılda başarılı uygulamayla milletimizin huzurundadır."