Bakan aracındaki firar nasıl sonlandı? Üzerlerinden servet çıktı, işte perde arkası
Süleymancılar firar ettikleri bakan aracında servet taşıdığı ortaya çıktı. Alihan Kuriş'in kardeşi Hilmi Tuna Kuriş ile Erhan Yılmaz'ın Marmaris’te yakalandığı araçtan 58 bin euro çıktı.
GAZETE PENCERE - Süleymancılar firar ettikleri bakan aracında servet taşımış Süleymancılar soruşturmasında aranan iki üst düzey isim, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e tahsisli araçla kaçarken yakalandı. Araçta 58 bin avro bulundu. Şahin, aracın bilgisi dışında kullanıldığını savundu.
Süleymancıların lideri Alihan Kuriş'in kardeşi Hilmi Tuna Kuriş ile Erhan Yılmaz'ın Marmaris’te yakalandığı eski Bakan İdris Naim Şahin’e tahsisli araçta 58 bin avro bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Süleymancılar soruşturmasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Haklarında yakalama kararı bulunan Alihan Kuriş’in kardeşi Hilmi Tuna Kuriş ile Erhan Yılmaz’ın yurt dışına kaçmaya hazırlandığı belirlendi. İstanbul ve Muğla emniyet müdürlüklerinin ortak çalışmasıyla iki şüpheli, Marmaris’in Bozburun Mahallesi’nde yakalandı. Şüphelilerin kaçmasına yardım ettiği değerlendirilen Yasin Kaya ise ‘suçluyu kayırma’ suçundan tutuklandı.
Aracın 16 Ağustos 2026’da İzmir’in Selçuk ilçesindeki bir akaryakıt istasyonundan yakıt aldığı belirlendi. Aracı Mehmet Özmen’in kullandığı, içerideki diğer kişilerin ise tedbir amacıyla araçtan inmediği kaydedildi. Özmen’in şüphelileri Muğla’ya bıraktıktan sonra İstanbul’a döndüğü değerlendirildi.
TELEFONU KAPALI TUTTU
Özmen’in kullandığı telefon hattını 16 Ağustos günü saat 12.31’de kapattığı belirlendi. Araç ise aynı gün saat 15.05’te ViaPort Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarına girdi. Telefonun, 17 Ağustos günü saat 11.05’te aracın ViaPort’taki kaydıyla uyumlu biçimde yeniden açıldığı tespit edildi. Özmen’in gidiş ve dönüş yolculuğu boyunca telefonunu kapalı tuttuğu değerlendirildi.
58 BİN EURO ÇIKTI
Geçiş üstünlüğüne sahip araçta yapılan aramada 58 bin avro bulundu. Ön ve arka camlardaki ışıklı uyarı sistemlerinin de mevzuata aykırı olduğu belirlendi. Araç bir ay süreyle trafikten men edildi.
YERLERİ İFADEYLE BULUNDU
Hilmi Tuna Kuriş ile Erhan Yılmaz’ın izine, “suçluyu kayırma” suçundan tutuklanan Yasin Kaya’nın ifadesiyle ulaşıldı. Kaya, İstanbul’da Elvan Gıda Ticaret’te şoför olarak çalıştığını söyledi. “patronun yeğeni” olarak tanıdığı Ahmet Hilmi Yılmaz ile 16 Ağustos’ta İstanbul’dan Bozburun’a geldiklerini anlattı. Bozburun’daki Atatürk Heykeli önünde ayrıldıklarını belirten Kaya, kendisi için ayarlanan bir otelde 16-18 Ağustos tarihleri arasında kaldığını söyledi. İfadede adı geçen araç ve konaklama yerlerinde parmak izi incelemesi yapıldı. Bölgedeki çalışmaların ardından iki firari şüpheli yakalandı. Soruşturmanın çok yönlü sürdüğü bildirildi.
ŞAHİN YANIT VERDİ
Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin yaptığı açıklamada aracın kendi adına kiralandığını doğruladı. Ancak Alihan Kuriş, Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz’ı tanımadığını söyledi. Şahin, araç kiralama şirketinin sahibi Mehmet Özmen’i 10-15 yıldır tanıdığını belirterek, “Haberlerden öğrendiğim kadarıyla, benim bilgim ve iznim dışında kullandırılmış.” dedi. Aracın şüphelilerin yolculuğunda kullanıldığını basından öğrendiğini ifade eden Şahin, Mehmet Özmen hakkında güveni kötüye kullanma suçundan savcılığa başvurduğunu açıkladı. Şahin ayrıca Ankara Emniyet Müdürlüğüne başvurarak araçtaki tahsis ve koruma statüsünün kaldırılmasını istedi.
Kaynak:Haber Merkezi