Bakan Ersoy, "İslam nefreti yaymak" ile suçladığı Hollywood hakkında konuştu: Ortak yapım üretmek için çalışacağız

Bakan Ersoy, "İslam nefreti yaymak" ile suçladığı Hollywood hakkında konuştu: Ortak yapım üretmek için çalışacağız
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Hollywood’la ortak yapım dizi ve filmler üreterek bunların global platformlarda yayınlanması için çalışacağız" dedi. Turizmde pazar çeşitliliğine öncelik verdiklerini, gelecek dönemde...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Hollywood’la ortak yapım dizi ve filmler üreterek bunların global platformlarda yayınlanması için çalışacağız" dedi.

Turizmde pazar çeşitliliğine öncelik verdiklerini, gelecek dönemde turizmde nicelikten çok niteliğe yöneleceklerini belirten Bakan Ersoy, “Bir yandan mevcut stratejik pazarlarımıza odaklanmayı sürdürürken bir yandan da Amerika Birleşik Devletleri, Güney Amerika’da, Uzakdoğu’da, Asya ve Körfez ülkelerinde gelişmeye odaklanacağız. Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı sayesinde tanıtımı çok daha profesyonel şekilde yapıyoruz. 2018’de sadece 1 tanıtım filmimiz vardı; 2022’de bu rakamı 300’e çıkardık. 2028’de ise inşallah 900 reklam filmi yayınlamayı hedefliyoruz. Ayrıca Hollywood’la ortak yapım dizi ve filmler üreterek bunların global platformlarda yayınlanması için çalışacağız. Bunla ilgili ilk adımı da attık. Böylece ülkemizin tanıtımına çok ciddi katkılar sağlamış olacağız" dedi. 

Ersoy,  “Bugün Batı dünyasında İslam nefretinin tek bir noktadan üretilmediğini görüyoruz. Sadece aşırı sağcı siyasi partilerin politik alanda ürettiği bir nefretten söz edemeyiz. Uzun yıllar dünya sinemasına yön veren Hollywood, bu algının oluşmasında önemli bir rol üstlendi” demişti.

TIKLAYIN - Bakan Ersoy: Hollywood, İslam nefretinin oluşmasında önemli rol üstlendi