Bartın'da okul bahçesindeki trafo patladı

Bartın'da okul bahçesindeki trafo patladı
Bartın'da felaketin kıyısından dönüldü. Öğrenciler dersteyken okulun bahçesinde bulunan trafo patladı. Trafo patladığı sırada herkes derste olduğu için can kaybı ya da yaralanmalar yaşanmadı.Bartın’ın Merkez ilçesinde...
Bartın'da felaketin kıyısından dönüldü. Öğrenciler dersteyken okulun bahçesinde bulunan trafo patladı. Trafo patladığı sırada herkes derste olduğu için can kaybı ya da yaralanmalar yaşanmadı.

Bartın’ın Merkez ilçesinde yer alan Şiremir Çavuş İlkokulu’nun bahçesine 2018 yılında elektrik trafosu inşa edildi. Eğitimcilerin, velilerin ve öğrencilerin tüm uyarılarına karşın inşa edilen elektrik trafosunun bugün patladığı ortaya çıktı. Yaşananlar, 2018 yılında kulak tıkanan uyarıların haklılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Bartın Eğitim Sen yönetimi, trafonun inşa sürecinde Bartın Valisi ve İl Özel İdare Müdürlüğü ile görüşüldüğünü anımsatarak, yaşananlara tepki gösterdi. Tüm girişimlere karşın trafonun kaldırılmadığını anlatan Bartın Eğitim Sen Yürütme Kurulu üyeleri, “Yetkililer uyarılarımıza kulak tıkadı. Korktuğumuz şey başımıza geldi” diye konuştu.

Patlamanın yaşandığı sırada öğrencilerin derste olduğu bildirildi. Patlamanın ders saatinde yaşanması olası yaralanma ve can kayıplarının önüne geçti.