Barzani ile aynı karede yer alan Sinan Oğan: Önceden planlanan görüşmeler değil

Barzani ile aynı karede yer alan Sinan Oğan: Önceden planlanan görüşmeler değil
Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'nde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ile fotoğrafının çekilmesi hakkında, "Bu tür ortamlarda siz birisiyle konuşurken birileri gelir orada durur ve ya...

Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'nde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ile fotoğrafının çekilmesi hakkında, "Bu tür ortamlarda siz birisiyle konuşurken birileri gelir orada durur ve ya sizin konuştuğunuz kişi ile selamlaşır? O esnada orada bulunan fotoğrafçılar da fotoğraf çeker. Bunlar önceden planlanan görüşmeler değil" yorumunu yaptı.

Bugün, yeniden cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için Göreve Başlama Töreni düzenlendi. Törene birçok devlet başkanı katıldı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani de törene katılanlar arasındaydı.

Törene katılan bir diğer isim de cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turunda Erdoğan'ı destekleme kararı alan Sinan Oğan'dı.

Törende çekilen fotoğraflar arasında Oğan ve Barzani'nin bir arada olduğu bir kare de yer aldı. İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, bu fotoğrafı, "Ülkücüyü kessen Barzani ile fotoğraf çektirmez. Plana sadık kalmış…" sözleriyle eleştirdi.

"Senaryo yazıyorsunuz"

Bunu üzerine Oğan, Özkan'a cevap verdi, Barzani ile bir iletişimi olmadığını kast eden bir açıklama paylaştı. Oğan'ın açıklaması şöyle:

"İbrahim bey merak ediyorum bunu cehaletten mi yazdınız, yoksa Belediye işlerinden arta kalan vakitlerde yarı zamanlı trollük mü yapıyorsunuz? Hiç uluslararası bir toplantıya katılmadın mı, hiç kokteyle katılmadın mı ömründe? Bu tür ortamlarda siz birisiyle konuşurken birileri gelir orada durur ve ya sizin konuştuğunuz kişi ile selamlaşır? O esnada orada bulunan fotoğrafçılar da fotoğraf çeker. Bunlar önceden planlanan görüşmeler değil ki…Senaryo yazıyorsunuz …"

Oğan, daha önce de "Bir ülkücüyü kessen HÜDA PAR'la yan yana gelmez" demiş ancak 2. turda Erdoğan'ı desteklemesinin ardından hem ortak bir amaçları olmuş hem de HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile aynı karede yer almıştı.