Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla katletmişti: Katil Can Göktuğ Boz’un müebbet cezası onandı
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, İstanbul'da yolda yürüyen mimar Başak Cengiz'i 9 Kasım 2021'de samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz'a verilen ağırlaştırılmış müebbet ile 5 yıl hapis cezasını onadı.
Yayınlanma:
Daire, İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesince 22 Nisan 2022'de verilen hükme ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.
Buna göre Boz'a, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan takdiri indirim uygulanmadan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onanması kararlaştırıldı.
Sanık Boz'a, maktul Cengiz'e yönelik eylemi engellemeye çalışan Kaan Ağaca'ya tehditte bulunduğu gerekçesiyle verilen 4 yıl hapis cezası ile "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletleri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçundan verilen 1 yıl hapis cezası da onandı.
Kaynak:Haber Merkezi
Öne Çıkanlar