Başak Demirtaş, İBB Başkan adaylığı için DEM Parti'ye başvuru yaptı

Başak Demirtaş, İBB Başkan adaylığı için DEM Parti'ye başvuru yaptı
HDP Eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için adaylık başvurusu yaptığı DEM Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki tarafından doğrulandı.Halkların...
HDP Eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için adaylık başvurusu yaptığı DEM Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki tarafından doğrulandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli’nin geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısındaki “Sayın Başak Demirtaş’ın adaylık için başvurması, bizi sevindirici bir şey. Biz, bu havuza herkesin başvurmasını istiyoruz, ama tabii ki değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK’mız yapacaktır” sözleri yeniden gündem oldu.

Temelli’nin sözleri Başak Demirtaş’ın adaylık başvurusunda bulunup bulunmadığı yönündeki tartışmaları doğurdu.

'Bugün başvurdu'

TELE1'de yer alan habere göre; DEM Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunu bugün yaptığını açıkladı. DEM Parti İstanbul İl Eş Başkanı Gonca Yangöz ise Başak Demirtaş sorusuna yanıt vermedi.

“Genel Kurul’dayız şu anda” diyen Saki sorulara şu yanıtları verdi:

Başak Demirtaş’ın başvurusu İstanbul İl Başkanlığı’na mı yaptı Genel Merkez’e mi yaptı?

-Adaylık başvurusu yapıldı. Ama genel merkeze mi emin değilim. Genellikle adaylar genel merkezde yapılıyor ama emin değilim o yüzden bir şey söylemeyeyim.

Adaylık başvurusu bugün mü yapıldı?

-Evet

Bu arada hem genel merkezin hem de İstanbul İl Başkanlığı’nın bugün toplantı düzenlediği öğrenildi.

DEM Parti Sözcüsü Sezai Temelli ise sosyal medya hesabı üzerinden, "Sayın Başak Demirtaş’ın 'İstanbul için DEM Parti'ye başvuru yaptı' şeklinde bir açıklamam hiç olmadı. Basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yeni bir açıklamam da yok. Kamuoyunun bilgisine" dedi.