Baş’ın talebi masaya geliyor

Baş’ın talebi masaya geliyor
İYİ Parti lideri Meral Akşener, daha önce Altılı Masa'da olmak istediğini söyleyen Bağımsız Türkiye Partisi lideri Hüseyin Baş ile bir araya geldi.Akşener, BTP Genel Merkezi'ndeki görüşmeye Hüseyin Baş'ın çağrısının...

İYİ Parti lideri Meral Akşener, daha önce Altılı Masa'da olmak istediğini söyleyen Bağımsız Türkiye Partisi lideri Hüseyin Baş ile bir araya geldi.

Akşener, BTP Genel Merkezi'ndeki görüşmeye Hüseyin Baş'ın çağrısının gerekçesini dinlemek için geldiğini söyledi.

Meral Akşener, bu çağrının 14 Kasım'daki Altılı Masa toplantısında gündeme alınacağını kaydetti.

İki lider baş başa olarak 20 dakika görüştü.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş FOX TV'de katıldığı programda, "BTP olarak biz Türkiye'de başkanlık sisteminin değişmesi, parlamenter sisteme geçiş, Türkiye'nin ekonomisinin bozukluğu noktasında hemfikiriz.Bizi Millet İttifakı'na alsınlar, daha açık bir çağrı da olmaz, almıyorlarsa da bunu açıklasınlar" demişti.

Baş, İYİ Parti’den Trabzon milletvekili adayı olacak

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İYİ Parti ile BTP arasındaki ilişkiyi kaleme aldığı yazısında, “Duyduğum kadarıyla Baş, seçimlerde İYİ Parti’den Trabzon’dan milletvekili adayı olacak” dedi.

“Akşener’in BTP’nin altılı masaya katılımı için kontrollü davet süreci izlediğini söyleyen Saymaz, “Dün Akşener ve Baş telefonlaştı. Ve İyi Parti lideri bugün kız istemeye gider gibi BTP’yi ziyaret ediyor. Ziyaretin gündemi, BTP’nin davet edilmesi olacak. Baş, planlandığı üzere ‘Evet’ diyecek” diye yazdı. Saymaz bu davetten altılı masanın ise haberdar olmadığını ileri sürdü.