Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatında işçilere 3 aydır maaş verilmiyor: İşçiler iş bıraktı

Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatında işçilere 3 aydır maaş verilmiyor: İşçiler iş bıraktı
İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler, 3 aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek, eylem yaptıŞehir hastanelerine ilişkin krizler bitmek bilmiyor. İhaleye veriliş şekillerinden, yapımında ortaya...

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler, 3 aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek, eylem yaptı

Şehir hastanelerine ilişkin krizler bitmek bilmiyor. İhaleye veriliş şekillerinden, yapımında ortaya çıkan usulsüzlüklere iktidarın sağlık alanındaki en büyük projesi olarak sunduğu şehir hastaneleri sürekli kamuoyu gündeminde. Bu duruma en son örnek ise temeli 10 yıl önce atılan ve daha önce birçok defa açılışı ertelenen İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde yaşananlar

Hastane inşaatında çalışan işçilerin maaşları 3 aydır ödenmiyor.

Gama Holding ve Türkerler Holding’in yap-işlet-devret modeliyle inşa ettiği Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatında boya ve alçı işinde çalışan işçiler, 3 aydır maaşlarını alamadıkları için eylem başlattı.

10 Ekim’den bu yana şantiyede oturma eylemi yaparak maaşlarının ödenmemesini protesto eden işçiler, haklarının verilmesini istedi.

Maaş almadan geçinemeyiz

İşçilerden Mehmet Kuli, beş aydır hastanenin inşaatında çalıştığını ve 3 aydır maaşını alamadığını belirterek, “Emeğimizin karşılığını istediğimizde bize cevap vermiyorlar. Burada çalışan insanlar kira, kredi ödüyor. İnsanların çocukları, üniversiteye giden öğrencileri var. Bunları karşılamak zorundayız. Sesimizi duyurmak için oturma eylemi yapıyoruz. Paramızı alana kadar oturmaya devam edeceğiz” dedi.

Emeğimizin hakkını istiyoruz

6 aydır inşaatta çalışan işçilerden Nurkan Akdoğan, ilk 3 aylık süreçte maaşlarının 15-20 gün ertelendiğini ancak son 3 ayda hiç verilmediğini kaydetti. Emeğinin karşılığını isteyen Akdoğan, “Biz ev geçindiriyoruz, ailemiz var. Bardağı taşıran son damladayız. Sesimizin duyulmasını istiyoruz” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Daha önce çalışan işçilerin de haklarını alamadığını hatırlatan işçilerden İlyas Kaya da, seslerini duyurmak için oturma eylemi yapmak zorunda kaldığını belirtti. Kaya, “İşten çıkışımızı verdiler. Ama paramızı vermedikleri için eve gidemiyoruz. Burada 20 yaşında da 60 yaşında da insanlar çalışıyor. Herkesin ihtiyaçları oluyor. Ancak 3 aydır maaşımızı alamadık” diye konuştu.