BBP Genel Başkanı Destici: Ben, BBP olarak HÜDA PAR ile yeke yek ittifak kurmam

BBP Genel Başkanı Destici: Ben, BBP olarak HÜDA PAR ile yeke yek ittifak kurmam
Cumhur İttifakı’nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı’na katılan HÜDA PAR’a ilişkin "HÜDA PAR'ın programına karşıyız ama HÜDA PAR eşittir HDP değil" dedi.14 Mayıs seçimlerine...

Cumhur İttifakı’nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı’na katılan HÜDA PAR’a ilişkin "HÜDA PAR'ın programına karşıyız ama HÜDA PAR eşittir HDP değil" dedi.

14 Mayıs seçimlerine ilişkin de Destici “Hedefimiz yüzde 4-5 oy almak. Biz grup kuracak milletvekili hedefliyoruz” diye konuştu.

Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'a açıklamalarda bulunan Destici, "Bizim BBP olarak kendi listelerimiz hazır. 1000'e yakın müracaat oldu. 81 ilde seçime katılacak şekilde hazırız. İttifak ve parti listesini YSK'ya sunmak için zaman var. Hedefimiz yüzde 4-5 oy almak. Biz grup kuracak milletvekili hedefliyoruz. Ben Ankara veya İstanbul'dan aday olabilirim ama henüz karar vermedik" ifadelerini kullandı.

“ADİL BİR ŞEKİLDE LİSTE YAPILIRSA FAZLA MİLLETVEKİLİ ÇIKAR"

“Milletvekilliği seçimde gayemiz Cumhur İttifakı olarak Meclis'in çoğunluğunu elde etmek” ifadesini kullanan Destici, “Bizim yeni anayasa hedefimiz var. Bunu yapabiliriz. Adil şekilde liste yapılırsa bu olabilir diye düşünüyorum. Hala bana göre vakit geçmiş değil. 3 siyasi parti adına konuşmuyorum. BBP Genel Başkanı olarak konuşuyorum” dedi.

"HÜDA PAR'IN PROGRAMINA KARŞIYIZ AMA HÜDA PAR EŞİTTİR HDP DEĞİL"

Cumhur İttifakı’na katılan HÜDA PAR’a ilişkin de açıklamada bulunan Destici şunları söyledi: “Birileri HÜDA PAR ile HDP'yi eşleştirmeye çalışıyor. Bir kere eşleştirilemez. HDP terör örgütü PKK'nın partisi. Bütün söylem, eylemleri, kararları böyle. En son Kılıçdaroğlu 'Kürt sorununu TBMM'de çözmek istiyoruz' dedi. Demek ki böyle söz verdi. CHP bir iki cümle Kürt sorunu diye bir şey paylaşsın. Ben HÜDA PAR'ın parti tüzüğüne karşıyım, söylemlerini doğru bulmuyorum. Daha sonra Zekeriya Bey'in açıklamaları üniter yapı, bayrak, istiklal marşı, milletin birliği noktasında hiçbir farklı düşünce olmadığını, tamamını desteklediklerini, bunların yanında durduklarını söyledi. Bunu söyleyene siz daha ne söyleyebilirsiniz. Ben HÜDA PAR'ın parti programındaki vaatlere katılmıyorum onların tam karşısındayım. Ben BBP olarak yeke yek ittifak kurmam. Ama HÜDA PAR eşittir HDP değildir.”