BBP Genel Başkanı Destici’den Erkan Baş’a: Çıksın “PKK terör örgütüdür” desin

BBP Genel Başkanı Destici’den Erkan Baş’a: Çıksın “PKK terör örgütüdür” desin
Cumhur İttifakı’ndan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeşil Sol Partisi ve Türkiye İşçi Partisi’ni hedef alarak, TİP dediğiniz parti DHKP-C partisi. Yeşil Sol'da DHKP-C'nin partisi var, PKK'nın partisi var....

Cumhur İttifakı’ndan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeşil Sol Partisi ve Türkiye İşçi Partisi’ni hedef alarak, TİP dediğiniz parti DHKP-C partisi. Yeşil Sol'da DHKP-C'nin partisi var, PKK'nın partisi var. Bunlar Marksist Leninist dinsiz bir zihniyeti savunuyor” dedi. Destici, BBP'nin ortak listeyle seçime gitmemesine ilişkin ise "Tarihte ilk kez barajsız bir seçime giriyoruz. İnşallah başaracağız. Güçlü bir şekilde milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Ayrıca aralarında ‘ajanlık’ tartışması yaşanan TİP Genel Başkanı Erkan Baş’a dair de konuşan Destici, “Erkan Baş muhatap alacağım birisi değil” ifadesini kullandı.

“TİP DEDİĞİNİZ PARTİ DHKP-C PARTİSİ”

Haber Global’de Buket Aydın ile Yüz Yüze programına konuk olan Destici’nin açıklamaları şöyle:

“Beni linç ettirmek, kendileri gündeme gelmek ve Balkan göçmenlerinin oylarını almaya çalışıyorlar ama tutmaz. Çünkü bizim evladı Fatihan dediğimiz kardeşlerimiz itibar etmez. Azınlık ama sesleri çok çıkıyor. TİP dediğiniz parti DHKP-C partisi. Destekleyen sanatçıların bir kısmı görünen fotoğrafa, güzel müziklere kanıyor. PKK da hep barış der kardeşlik der. Yeşil Sol'da DHKP-C'nin partisi var, PKK'nın partisi var. Bunlar Marksist Leninist dinsiz bir zihniyeti savunuyor.

“ERKAN BAŞ MUHATAP ALACAĞIM BİRİSİ DEĞİL”

Erkan Baş muhatap alacağım birisi değil. 80 öncesinde sol taraftaki vatandaşlarımız, hepsinin ortak bir özelliği vardı. İstisnalar hariç, vatanı kurtarma amacı vardı. Şimdi ismi geçen şahsiyet PKK ile beraber şu an. Solculuk, devletine milletine bu toprağın değerlerine sahip çıkmak diye biliyoruz.

Tito zihniyeti, artığı demem; Tito da Marksist Leninist dinsiz baskıcı bir anlayışa sahipti. Bu bahsettiğimiz şahsiyet de çıksın ben Marksist Leninist, dinsiz değilim, Müslümanım desin. Çıksın lanetlesin, PKK terör örgütüdür desin. PKK ile işbirliği yaptığını biliyorum."

KIZILAY BAŞKANI'NA AF ÇAĞRISI

Kahramanmaraş depremlerinde çadır satan Kızılay sorulduğunda Destici, "Kızılay başkanından dolayı kan vermiyorlarsa, Kızılay Başkanı bağışlar önündeki bariyeri kaldırmalı, affını istemeli ve görevi liyakatli birine devretmelidir. Seçimle geldim diyor, ben o seçimdeydim. Hepsinin ortak mutabakatıyla mı geldin? Oraya nasıl geldiğini de herkes biliyor. Daha fazla zarar vermemeli" dedi.