BBP Kurultayı’nda arbede: Polis müdahale etti

BBP Kurultayı’nda arbede: Polis müdahale etti
Büyük Birlik Partisi Kurultay'ın partililer arasında arbede yaşandı, salona çevik kuvvet polisleri girdi.BBP 12'nci Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. Kurultay öncesi bir grup partili, delegelerin bulunduğu alana...

Büyük Birlik Partisi Kurultay'ın partililer arasında arbede yaşandı, salona çevik kuvvet polisleri girdi.

BBP 12'nci Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. Kurultay öncesi bir grup partili, delegelerin bulunduğu alana girmek istedi. Bunun üzerine görevliler ve iki grup arasında arbede yaşandı.

Salona giren çevik kuvvet ekipleri, delegelerin bulunduğu alana girmek isteyen grubu dışarı çıkardı.

Müdahale sırasında salonda "Hareketin lideri Mustafa Destici" sloganları atıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan kurultayda divan kurulu oylanarak saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra BBP Lideri Mustafa Destici, salondakilere hitap etti.

Destici, "Kudüs, tüm semavi dinler için kutsal sayılan bir bölgedir. Kudüs, tüm inanç grupları için bir sevgi ve barış merkezi haline getirilmelidir. Yok bunu sağlamayacaklar mı, yok buna İsrail izin vermeyecek mi, yok buna Amerika müsaade etmeyecek mi; o zaman yeni bir Selahaddin Eyyubi gelir Kudüs'ü fetheder ve Mescid-i Aksa'yı özgürleştirir. Bunu yapacak da Türkiye'dir, Türk milletidir" dedi.

"Yaşasın bağımsız Filistin, kahrolsun katil İsrail"

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Destici, şöyle devam etti:

"Anlaşmazlık konusu ne olursa olsun, geçmişte ne yaşanmış olursa olsun sivillere yönelen saldırılar cinayettir. Kudüs, tüm semavi dinler için kutsal sayılan bir bölgedir. Tarihte yaşanan sayısız olumsuz örneğe rağmen insanlığın geçmişte yaşananlardan çıkarması gereken dersler, bilimin ve teknolojinin bugün geldiği düzey; Kudüs'ün tüm inanç grupları için bir sevgi ve barış merkezi haline getirilmesi olmalıdır. Yok bunu sağlamayacaklar mı, yok buna İsrail izin vermeyecek mi, yok buna Amerika müsaade etmeyecek mi; o zaman yeni bir Selahaddin Eyyubi gelir Kudüs'ü fetheder ve Mescid-i Aksa'yı özgürleştirir. Bunu yapacak da Türkiye'dir, Türk milletidir. Filistin'de, Ortadoğu'da; dünyada savaşın, sömürünün, savaş ve sömürü nedeniyle ölümlerin, acıların yaşandığı her yerde, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşlar, yaşananlarla ilgili sorumluluk sahibidir. Maalesef dünyada sömürünün nedenleri uluslararası kuruluşları da aynı amaçlarla kullanmaya, yönetmeye devam ediyorlar. Bölgede bugün için iki devletli bir çözüm dışında çıkış yolu görünmüyor. Başkenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulması ve tanınması, tesis edilmesi gereken barışın ilk adımı olmalıdır. Yaşasın bağımsız Filistin, kahrolsun katil İsrail."