BBP'den Destici'nin Erkan Baş'la ilgili sözlerine açıklama

BBP'den Destici'nin Erkan Baş'la ilgili sözlerine açıklama
Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, Genel Başkan Mustafa Destici'nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş için söylediği "Tito artığı" sözlerine ilişkin konuştu.TV100 yayınına...

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, Genel Başkan Mustafa Destici'nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş için söylediği "Tito artığı" sözlerine ilişkin konuştu.

TV100 yayınına katılan Karacan şunları kaydetti:

Bizim Balkan Türklüğünü kastederek, ‘Tito artığı’ dememiz mümkün değil. Yugoslavya’da özellikle etnik grupları etkisizleştiren onun yerine Yugoslav milliyetçiliği ortaya koymaya çalışan, toplumu yaralayan bir zihniyeti kastettik. Bu arkadaşın Balkan Türklüğüyle ilgili bir açıklama yaptığını duydunuz mu? Geliyor Türkiye’de HDP’yle iş birliği yapıyor, Türk polisine ‘İşgalci’ ifadesini kullanıyor.

Her türlü anarşist uygulamaların içerisinde oluyor. Yani bizim burada kastettiğimiz Marksist, Leninist anlayışa sahip Tito’nun ideolojik çizgisinde olan kişiye söylenmiştir. Bu Balkan coğrafyasında yaşayan soydaşlarımızla ilgili değildir.