Belçika’da 4 sendikadan açıklama: İsrail’e askeri teçhizatı taşımayı reddediyoruz!

Belçika’da 4 sendikadan açıklama: İsrail’e askeri teçhizatı taşımayı reddediyoruz!
Belçika'da taşımacılık ve yer hizmetleri alanında örgütlü dört sendika, Gazze'de 'ateşkes' talep ederek üyelerini İsrail'e giden silahların yükleme ve boşaltma işlemlerini yapmamaya çağırdı.Belçika’da CNE, UBT, Setca...

Belçika'da taşımacılık ve yer hizmetleri alanında örgütlü dört sendika, Gazze'de 'ateşkes' talep ederek üyelerini İsrail'e giden silahların yükleme ve boşaltma işlemlerini yapmamaya çağırdı.

Belçika’da CNE, UBT, Setca ve Transcom sendikaları adına yapılan ortak açıklamada, “Filistin'deki savaş için gönderilen askeri teçhizatı taşımayı reddediyoruz!” denildi.

Açıklamada, şunlar yer aldı:

“Filistin’de soykırım yaşanırken, Belçika havalimanlarında çalışan işçiler savaş bölgelerine silah sevkiyatı yapıldığını görüyor ve bu silahların yüklenmesi ve boşaltılmasına dahil olarak masum insanların öldürülmesi için gerekli organizasyonların yapılmasına yardımcı oluyor.”

‘Derhal ateşkes çağrısında bulunuyoruz’

 “Bizler, yer hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren çeşitli sendikalar olarak, üyelerimize, Rusya ve Ukrayna ile çatışmanın başlangıcında olduğu gibi, Filistin/İsrail'e askeri teçhizat taşıyan uçuşlarda da anlaşmalar ve kurallar çerçevesinde görev almamaları çağrısında bulunuyoruz. Bu nedenle bir kez daha derhal ateşkes çağrısında bulunuyor ve Belçika hükümetlerinden tutarlı olmalarını ve Belçika havalimanlarından geçen silah sevkiyatlarına tolerans göstermemelerini istiyoruz. Sendikalar olarak, barış için kampanya yürütenlerle dayanışma içinde olduğumuzu da ilan ediyoruz.”

Ortak açıklamaya, ülkedeki denizcilik sektörlerindeki tüm işçileri, liman işçilerini, hava kargo işleme çalışanlarını, kargo ve yolcu taşımacılığı ve lojistik işçilerini temsil eden ABVV-BTB, Hristiyan Sendikalar Konfederasyonu (ACV/CSC) ve Çalışanlar, Teknisyenler ve Yöneticiler Birliği (BBTK - Setca) sendikalar imza attı.