Ben o çizmeyi afetten önce giyiyordum

Ben o çizmeyi afetten önce giyiyordum
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kurban Bayramı’nda İstanbul’da yaşanan yağışlarla alakalı olarak kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt vererek “Ben çizmemi gösteriş olsun diye değil, afet sonrasında değil, afet öncesinde...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kurban Bayramı’nda İstanbul’da yaşanan yağışlarla alakalı olarak kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt vererek “Ben çizmemi gösteriş olsun diye değil, afet sonrasında değil, afet öncesinde altyapı çalışması yaparken giyerim. Esenyurt’ta dere yatağını ben başka yere almadım. Dere yatağını ben daraltmadım. Esenyurt’u vahşi yapılaşmaya ben açmadım” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramı’nda İstanbul’daki aşırı yağışlar sırasında şehir dışında olması nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veren İBB Başkanı İmamoğlu, İBB Başkanı seçildiği günden bu yana 25 gün izin yaptığını açıkladı.

Kurban Bayramı’nda İstanbul’da yaşanan yağışlarda büyük sorunlarla karşılaşılmadığını belirten İmamoğlu, ‘çizme’ eleştirilerine “Ben çizmeyi 25 yıldır çözülmemiş altyapı sorunlarını çözmek için giyiyorum” şeklinde yanıt verdi. İstanbul’da 3 bin 600 belediye çalışanı ile yağışlara karşı mücadele ettiklerini açıklayan İmamoğlu, İBB’nin tek adam anlayışıyla yönetilmediğini vurguladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın ‘çizmeli fotoğrafı’na tepki gösteren İmamoğlu “Ben afete neden olacak siyaset uygulayıp sonra afet sahasında fotoğraf çektirsem açıkçası hem kendimden utanırım hem milletimize karşı da yüzüm kızarır” diye konuştu.