Benzer fotoğraf aynı tartışma

Benzer fotoğraf aynı tartışma
Özbekistan’daki Shangay toplantısı, liderlerin fotoğraf üzerinden kendi ülkelerine propaganda için kullanıldığı bir platform oldu.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masanın başında konuşurken liderlerin dikkatle dinlediği bir an...

Özbekistan’daki Shangay toplantısı, liderlerin fotoğraf üzerinden kendi ülkelerine propaganda için kullanıldığı bir platform oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masanın başında konuşurken liderlerin dikkatle dinlediği bir an çekilen fotoğrafı Türkiye’de sosyal medyanın bir numaralı gündem maddesi oldu.

AK Partililer, masanın başında oturan Erdoğan’ı dikkatle dinleyen liderler görüntüsünü, ‘Türkiye’nin büyüklüğü, Erdoğan’ın dünya lideri olduğunu ispatı’ diyerek yorumladılar, bu yönde binlerce mesaj paylaştılar. Muhalefetse masada oturanların başında bulunduğu ülkelerdeki otokratik yönetime dikkat çekti. Erdoğan o anı, “İlham Bey o koltuğu bana bıraktı, kendisi yandaki koltuğa geçti. Çoğu Rusça bildiği için tercüman da konuştuklarımızı Rusça’ya çeviriyordu. Oradaki sohbetimiz tabii hepsinin bayağı hoşuna gitti” diye anlattı.

Benzer bir tartışma da Pakistan Başbakan’ı Şahbaz Şerif’in fotoğrafı üzerinden yapıldı. Pakistan hükümetinin resmi Twitter sayfasının da “Gözler liderimizin üzerinde” diyerek paylaştığı fotoğrafın, aslında çekilen kare ile hiç ilgisi olmadığı, o ana giden sürece ilişkin video yayınlandığında ortaya çıktı.

Fotoğrafın gündem olmasının ardından sosyal medyada söz konusu ana dair birçok video paylaşıldı. Paylaşılan videolarda Şerif’in o anlarda liderlere bir şey anlatmadığı ve herkes gibi tezgahları dolaştığı esnada, birdenbire beğendiği bir ürünü almak için hamle yaptığı ve elini de bir şey anlatıyor gibi çenesine koyduğu görüldü.