Beş işkenceci polisten üçü tutuklandı

Beş işkenceci polisten üçü tutuklandı
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Nevruz’da 14 yaşındaki çocuğa işkencede bulunan 5 polis gözaltına alınırken polislerden 3’ü tutuklandı.Diyarbakır Barosu, 14 yaşındaki Y.D.’nin Lice’de polisler tarafından alıkonulduğunu,...

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Nevruz’da 14 yaşındaki çocuğa işkencede bulunan 5 polis gözaltına alınırken polislerden 3’ü tutuklandı.

Diyarbakır Barosu, 14 yaşındaki Y.D.’nin Lice’de polisler tarafından alıkonulduğunu, öldüresiye dövüldüğünü, daha sonra da ağzı ve ellerini bağlayarak bataklığa atıldığını belirterek suç duyurusunda bulunmuştu. Kimi sosyal medya paylaşımlarında da Y.D.’nin yaşamını yitirdiği öne sürülmüştü.

Diyarbakır Valiliği’nden konu hakkında yapılan açıklamada, Y.D.’nin tedavisinin ardından hastaneden taburcu olduğu ve öldüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

ÖLMEDİ TEDAVİ EDİLİP TABURCU EDİLDİ
“Bazı basın yayın organlarında yer alan Lice ilçemizde gerçekleştirilen Nevruz etkinliklerinde, 5 personelimizin, 14 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebebiyet verdiği yönündeki iddialar, çarpıtmadır ve provokasyon amacı taşımaktadır.

21 mart 2023 tarihinde, 14 yaşındaki Y. D. isimli darba maruz kalan çocuk, il merkezindeki bir hastaneye başvurmuş; tedavisinin ardından bir gün sonra taburcu edilmiştir.”

3 POLİSE TUTUKLAMA
Valilik açıklamasında olayla ilgili Lice Cumhuriyet Savcılığınca aynı gün soruşturma başlattığını, 25 Mart’ta 1 komiser ve 4 polis memurunun gözaltına alındığını, ayrıca, söz konusu 5 personel görevden uzaklaştırıldığını vurgulandı.

Lice Sulh Ceza Hakimliği, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 polis memurundan 3’ü hakkında “kasten yaralama” suçundan tutuklanmalarına, 2 polisin ise serbest bırakılmasına karar verdi. Avukat Nahit Eren’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, tutuklama haberini duyurarak, “Fiiller işkence suçu kapsamında…” ifadelerini kullandı.